Kirjoittaja
Niko Kultalahti

Team Driven käyttöoikeusroolien nimet vaihtuivat

30/10/2018   G Suite, Päivitykset

Team Driven käyttöoikeusroolien nimet vaihtuivat lokakuun aikana. Samalla tuli käyttöön uusi rooli, Content manager, joka on jatkossa oletusoikeustasona jaettaessa oikeuksia uusille Team Driven jäsenille.

kuvakaappaus uusista kayttajarooleista

Aiemmin Team Drivessa muokkaajat eivät ole voineet poistaa lisäämiään tiedostoja, mikä on saattanut aiheuttaa harmaita hiuksia tiedostojen hallinnan osalta.

Uudet käyttöoikeusroolien nimet

Manager -oikeudet korvaavat entisen Full access -käyttöoikeuden. Manager voi hallinnoida käyttäjiä, asetuksia ja kaikkea sisältöä.

Content Manager voi hallinnoida tiedostoja, mutta ei käyttäjiä tai asetuksia. Content Manager voi jakaa tiedostoja Team Drivestä, ellei tätä ole erikseen kielletty Managerin toimesta Team Driven asetuksissa.

Contributor korvaa aiemman Edit -käyttöoikeuden. Contributor voi edelleen vain luoda ja muokata tiedostoja, mutta ei poistaa niitä. Contributor voi jakaa tiedostoja Team Drivestä, ellei tätä ole erikseen kielletty Team Driven asetuksissa.

Commenter voi tarkastella tiedostoja ja ehdottaa niihin muokkauksia kommenteilla.

Viewer voi tarkastella tiedostoja.

Mitä Team Driven hallinnoijan kannattaa tarkistaa?

Uudet käyttöoikeusroolien nimet tulivat käyttöön lokakuun aikana, eivätkä käyttäjien tämänhetkiset käyttöoikeudet muutu kuin nimen osalta (Edit -> Contributor). Team Driven hallinnoijan kannattaa kuitenkin tarkistaa, haluaako hän antaa tiedostojen poistamisen mahdollistavia oikeuksia joillekin Team Driven jäsenille.

Niko Kultalahti
Manager of Growth Marketing

Lue lisää samanlaisia artikkeleita

Haluatko uusimmat kirjoitukset uunituoreina?