Kirjoittaja
Kasper Pöyry

Aika kääntää kalenterissa uusi lehti – Google Kalenterin käyttöliittymä uudistuu

20/11/2017   Google Cloud

Google uudistaa kalenterin web-käyttöliittymän ja tuo siihen liudan uusia ominaisuuksia helpottamaan ihmisten ajankäyttöä ja tehokkuutta. Käyttöliittymän tyyli mukailee Googlen muista työkaluista tuttua Material Designia ja tuo monia mobiilisovelluksissa jo hyödynnettyjä palasia myös selaimen puolelle. Yritysten ja tiimien työn organisointiin ja ajanhallintaan saadaan uudistuksella myös merkittävästi lisäominaisuuksia.

Näe neuvotteluhuoneen tai muun kalenteriresurssin tiedot jo heti varausvaiheessa. Pääkäyttäjät voivat nyt lisätä kalenteriresursseihin tarkat tiedot huoneiden varustelusta ja muista spekseistä, jotta käyttäjät voivat helpommin varata juuri oikeanlaisen tilan kokoukselleen. Eli ei enää arpomista, että missä kerroksessa ja siivessä tila sijaitsee, oliko siellä videoneuvottelulaitteita tai vaikka esteetöntä kulkureittiä. Uudessa käyttöliittymässä kaikki tarvittava tieto löytyy jo varausta tehdessä ilman lisävaivaa.

Kaikki tarvittava tieto osana kalenterikutsua. Kalenterikutsun sisältöä voi nyt tyylitellä aiempaa enemmän ja mukaan saa hyperlinkkejä sekä linkitettynä kaikki tapahtumaan liittyvät dokumentit suoraan Drivestä. Kutsuttavien osalta tämä helpottuu myös kun kaikki olennainen tieto näkyy jo kalenteritapahtuman tiedoista suoraan kalenterinäkymästä. Näin saadaan luotua tehokkaammat palaverikäytännöt ja vähennettyä huonoa valmistautumista.

Usean kalenterin vierekkäinen päivänäkymä helpottamaan aikatauluttajan elämää. Uudessa käyttöliittymässä voit katsoa useita kalentereita vierekkäin, jotta erityisesti assistentit ja muut jotka pyörittelevät useita kalentereita samaan aikaan ja sopivat palavereita useiden ihmisten puolesta. Tämä löytyy Päivä-näkymän alta, johon voi näppärästi valita vertailtavat kalenterit.

Näiden näkyvimpien muutosten lisäksi kalenteri sai muitakin lisäominaisuuksia, kuten osallistujien yhteystietojen näkymä kalenteritapahtumaa tarkastellessa. Samalla myös tapahtumien poistaminen ja palauttaminen on helpottunut. Kaiken kaikkiaan kalenterin näkymät ovat saaneet paljon lisäominaisuuksia ja päivä-, viikko- ja kuukausinäkymien kautta löytyy nyt paremmin eri tarkoituksiin ja näyttöihin sopivat näkymät.

 

Lisätietoja G Suitea käyttävien yritysten pääkäyttäjille

Automaattinen käyttöönotto: Tämä malli on oletuksena kaikissa organisaatiossa. Mikäli teillä on Rapid Release -vaihtoehto päällä, niin kalenteri tulee käyttöönne 14.11.2017 ja Scheduled Release -vaihtoehdolla 28.11.2017. Siirtymävaihe kestää noin 8 viikkoa (jonka aikana opt-in ja opt-out vaiheita käytön suhteen) eikä vaadi pääkäyttäjiltä muita toimenpiteitä. Gappsin tuki auttaa myös tämän osalta muutoksen hallinnassa.

Manuaalinen käyttöönotto: Kalenterin voi ottaa jo heti käyttöön muutamilla eri hienosäädöillä suoraan G Suiten hallintapaneelista (Sovellukset → G Suite → Kalenteri → Uusi kalenteri). Tässä kohtaa on hyvä ottaa huomioon käytetäänkö organisaatiossa esimerkiksi joitain Chrome-laajennuksia kalenterin yhteydessä. Näiden osalta on tehty yhteistyötä käytetyimpien sovellusten suhteen, mutta on hyvä testata uutta käyttöliittymää testiympäristössä tai kysyä asiasta Gappsin tuesta, jotta mikään kriittinen sovellus ei menisi uuden käyttöliittymän myötä rikki.

Uuden kalenterin käyttöönottoa voi myös halutessaan viivyttää 28.2.2018 saakka, jonka jälkeen uusi käyttöliittymä tulee kaikille käyttäjille ilman mahdollisuutta siirtyä takaisin vanhaan. Eli suunnitelkaa organisaationne siirtymä uuteen kalenterinäkymään viimeistään tähän mennessä.

Uusi kalenteri on hyödynnettävissä kaikissa G Suiten lisenssimalleissa

Kasper Pöyry
Toimitusjohtaja / CEO
Kasper vetää Gappsin liiketoimintaa ja pitää huolen, että Gappsilaiset ja asiakkaat voivat hyvin. Gappsin kasvutarinan rakentaminen ja uudet teknologiat ovat hänen loputtoman kiinnostuksensa kohteita.

    Ota yhteyttä