Kirjoittaja
Arnaud Machuca

Chrome-laitteiden tulostuspalvelu Google Cloud Print ajetaan alas

20/08/2020   G Suite

Chrome OS -laitteiden sujuva liittäminen osaksi organisaation tulostuspalveluita on ollut yksi kysytyimmistä ominaisuuksista yritys- ja yhteisöasiakkailla. Yksinkertaisen toteutuksen on tarjonnut Google Cloud Print -palvelu, joka on tuttu monista kuluttajille suunnatuista tulostimista.

Google toi palvelun 2010 beta-testaukseen, ja se on toiminut varsin luotettavasti, vaikkakin se ei koskaan valmistunut virallisesti tuetuksi palveluksi. Nyt 10 vuoden ilmeisen perusteellisen testauksen jälkeen, Google on ilmoittanut ajavansa palvelun alas tämän vuoden loppuun mennessä. Cloud Printin haasteena organisaatioiden käytössä on ollut päällekkäisyys muita järjestelmiä tukevan tulostusratkaisun kanssa. Tietojärjestelmien ylläpitäjät arvostavat yksinkertaisuutta, joten Google on jo useamman vuoden kehittänyt Chrome OS -käyttöjärjestelmän sisäänrakennettua tukea standardeille tulostuspalveluille.

cloudprint animoituna

Chrome-laitteiden tulostuspalvelut on voinut jo useamman vuoden toteuttaa avoimen lähdekoodin CUPS-järjestelmällä (Common UNIX Printing System). Koska CUPS on laajasti eri tulostinvalmistajien tukema, ei Google Cloud Printille ole enää tarvetta. Tämän lisäksi Chrome OS tukee kaupallisia palveluita kuten Printix, PaperCut ja uniFlow.

Miten Chrome-laitteille saadaan korvaava ratkaisu käyttöön? Pääkäyttäjät voivat lisätä ja hallita tulostimia G Suiten tai Chrome Enterprisen hallintapaneelissa. Lisäksi on mahdollista määritellä tulostimien saatavuus eri käyttäjäryhmien mukaan. Gappsin tekijät auttavat tässä siirtymässä mielellään, tällöin voidaan käydä läpi koko tulostinkanta ja varmistaa, että asetukset ja toimintavarmuus ovat kunnossa.

Aikataulu:

  • Korvaava tulostuspalvelu on hyvä olla käytössä tämän vuoden loppuun mennessä.
  • 1.1 2021 alkaen Google Cloud Print ei ole enää käytettävissä ja tulostaminen sen kautta ei ole mahdollista.
  • Cloud Printistä pois siirtymisestä lisää Googlen tukiartikkelissa.

Toimenpiteet:

Arnaud Machuca
Senior Consultant