Kirjoittaja
Emma Sulkanen

Ensivaikutelmia Gappsistä: Humanistina IT-talossa

22/05/2018   Gapps, Uusi työ

“Siis mitä! Sinä, humanisti, olet menossa IT-taloon töihin?” Tämän kommentin sain kuulla useammin kuin kerran, kun kerroin saaneeni työpaikan Gappsiltä. Ymmärrän toki kommentin – en ole pätkääkään nörtti – mutta itse olin innoissani uudesta pestistäni Change Managerina.

 

Toki hyppääminen hyvästä työpaikasta viestintätoimistossa minulle ennestään tuntemattomaan IT-maailmaan jännitti. Alun epäröinnin jälkeen päätös oli kuitenkin helppo. Olin päässyt juttelemaan gappsiläisten kanssa useampaan otteeseen ja saanut kuvan siitä, mikä on Gappsin meininki.

 

Vaikka Gapps on IT-talo, keskiössä ovat ihmiset – niin yrityksen sisällä kuin asiakasprojekteissa. Minusta on kiinnostavaa, miten teknologiset ratkaisut mahdollistavat yrityksille uuden tavan tehdä työtä ja miten niiden avulla voidaan parantaa työpäiväkokemusta. Ihmisten välinen vuorovaikutus ja viestintä ovat intohimoni. Siksi minua uudessa työssäni innostaa erityisesti Gappsin kehittämä digitaalinen työalusta Happeo (ent. Universe), jonka myötä yritykset voivat kehittää viestintäkulttuuriaan entistä avoimemmaksi ja vuorovaikutuksellisemmaksi. Minusta on hienoa päästä tukemaan yrityksiä tässä muutoksessa.

 

Mielenkiintoisen työnkuvan lisäksi päätökseeni tulla Gappsille vaikutti yleinen hyvä fiilis, jonka sain rekrytoinnin aikana. Täällä tuetaan työntekijää ja pyritään huomioimaan työntekijälle merkitykselliset asiat. Pitkän työmatkan ja lapsiperheen arjen sujumisen vuoksi minulle tärkeää ovat muun muassa joustavat työajat sekä etätyön mahdollisuus. Nämä ovat itsestään selviä asioita Gappsillä. Työtä voi tehdä missä vain ja milloin vain. Samalla muistutetaan kuitenkin, että vapaa-ajastakin pitää huolehtia.

 

Kolmen viikon jälkeen koen jo oloni kotoisaksi avatessani työpaikan oven. Nopeaan sopeutumiseen on vaikuttanut työyhteisön mutkaton yhdessäolo. Toimistolla hipsitään sukkasiltaan (en tiennytkään, miten onnellinen ihminen voi olla saadessaan vetää lempivillasukat jalkaan töihin tullessaan) ja töitä voi tehdä ergonomisten sähköpöytien lisäksi mukavasti sympaattisilla pöllösäkkituoleilla. Rennossa ilmapiirissä uskallan esittää tyhmät kysymykseni, joita on lukuisia päivän aikana. Kollegat ovat olleet hyvin kärsivällisiä ja auttaneet aina omista kiireistään huolimatta. Kiitos siitä!

 

Gappsin porukka on innostunutta omasta työstään. Omia ideoitaan pääsee toteuttamaan, eivätkä uudet ajatukset kaadu byrokratiaan tai hierarkiaan. Uskon, että Gappsillä viihtyy parhaiten ihminen, joka pitää uuden oppimisesta ja itsensä haastamisesta. Tyyppi, jolle itsenäinen työote on tärkeää mutta joka nauttii myös yhdessä tekemisestä. Huimalla muutaman viikon kokemuksella uskallan sanoa, että tulen viihtymään uudessa työpaikassani.

Emma Sulkanen
Change Manager

Lue lisää samanlaisia artikkeleita

    Ota yhteyttä