Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Uutta rautaa videokokouksiin: esittelyssä Hangouts Meet -laitteisto

29/01/2018   Uusi työ

Viime vuoden maaliskuussa julkaistu Hangouts Meet -videopuhelusovellus, saa nyt kumppanikseen laiteparin, joka kulkee nimellä Hangouts Meet Hardware kit. Selkeys, tehokkuus ja käyttäjäystävällisyys keskiössä, sekä ohjelmisto että laitteisto on suunniteltu tekemään videokokouksiin liittymisen mahdollisimman helpoksi.

 

Hangouts Meet -laitteisto tarjoaa kustannustehokkaan tavan tuoda korkealaatuiset videokokoukset osaksi työympäristön jokapäiväisiä toimintatapoja. Yhdessä tekemisen ei pitäisi rajoittua neljän seinän sisälle, vaan antaa kaikille tiimin jäsenille mahdollisuuden ilmaista itsensä sijainnistaan huolimatta.

Laitteisto koostuu neljästä komponentista: kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli, kaiutinmikrofoni, 4K kamera ja ASUS Chromebox -tietokone.

 

Googlen aiempiin videokonferenssilaitteisiin (Chromebox for Meetings Standard & Large room) verrattuna täysin uusi oheislaitetulokas on ohjauspaneeli. Kosketusnäyttö tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, jonka kautta ihmiset voivat helposti liittyä kalenterissaan aikataulutettuihin tapaamisiin sekä tarkastella kokouksen tarkempia tietoja. Ohjauspaneelin avulla voi myös korostaa puhujan, mykistää osallistujia, kontrolloida kameraa sekä jakaa sisältöä läppäriltä kokoushuoneen näytölle HDMI-kytkennän kautta. Mikäli organisaatiossa on G Suite Enterprise -tason lisenssit, ohjauspaneelin kautta voi myös lisätä puhelimellaan sisäänsoittavia osallistujia sekä tallentaa kokoukset suoraan Driveen.

Selkeys, tehokkuus ja käyttäjäystävällisyys keskiössä,  laitteisto on suunniteltu tekemään videokokouksiin liittymisen mahdollisimman helpoksi.

Kristallinkirkas äänenlaatu on ollut selkeänä missiona Googlen suunnitellessa ja valmistaessa heidän uutta kaiutinmikrofonia. Laitteistoon kuuluva kaiutinmikrofoni vähentää kaikua älykkäästi ja hallinnoi aktiivisesti taustamelua, minkä ansiosta kokoukseen osallistujat voivat nauttia täyteläisestä 360˚:n äänestä. Jopa viisi kaiutinmikrofonia on ketjutettavissa toisiinsa yhdellä johdolla, mikä takaa hyvän äänipeitteen suuriin kokoustiloihin.

 

4K Ultra HD kamera, laajalla 120° kuvalla tallentaa helposti kaikki pöydän ääreen kerääntyneet. Sisäänrakennettua koneälyään hyödyntäen, kamera toimii loistavasti jopa haastavissa pienissä tiloissa, joissa se tunnistaa osallistujat sekä zoomaa ja rajaa kuvan automaattisesti heihin.

Hangouts Meet -laitteisto tarjoaa kustannustehokkaan tavan tuoda korkealaatuiset videokokoukset osaksi työympäristösi jokapäiväisiä toimintatapoja.

Chromen käyttöjärjestelmällä varustettu ASUS Chromebox -tietokone tekee Hangouts Meet -laitteiston käyttöönottamisesta sekä hallinnasta helppoa. Chromebox pitää koko laitteistosarjan ohjelmiston automaattisesti ajan tasalla, mikä takaa aina parhaan videokokemuksen sekä tietoturvan. Laite voi jopa suorittaa ongelmien vianmäärityksen itse. Hangouts Meet -laiteistoon kytketyllä Chrome for Meetings -hallintalisenssillä järjestelmänvalvojat voivat valvoa ja hallinnoida laitteita helposti etäältä G Suiten hallintapaneelista.

 

Hangouts Meet -laitteisto on nyt saatavilla Suomessa ja tilattavissa Gappsilta. Napakka kuvaus tarkemmista spekseistä ja hinnoittelu löytyy täältä. Mikäli kiinnostuit laitteesta, niin pistä viestiä joko suoraan Gappsin asiakkuusvastaavallenne tai osoitteeseen myynti@gapps.fi.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä