Kirjoittaja
Nina Uhlenius

Kesä ja aurinko vei Gappsin puistoon!

20/06/2017   Gapps, Uusi työ

Joustava työ ketterillä työkaluilla mahdollistaa työskentelyn missä ja milloin vain. Halusimme todistaa sen todeksi ja lähdimme puistoon tekemään töitä. Viltti, nettiyhteys puhelimesta ja läppärin suuntaaminen niin, että auringon säteet eivät häikäise ruutua. Siinäpä se, mitä etätyöpäivään puistossa tarvittiin, vesipullon ja aurinkorasvan lisäksi tottakai.

Puistossa onnistuivat niin sisäiset palaverit, asiakastapaamiset kuin tukipuhelimeen vastaaminenkin. Samalla saimme kunnon annoksen yhdessäoloa ja aurinkoa. Harvoin sitä todella tulee istuttua työkavereiden kanssa lähekkäin, tiimirajojen yli, kyseltyä mitä vierustoveri tekee ja mitkä ovat tämän päivän tavoitteet. Virkistävän ulkoilman lisäksi ajatuksia vaihdettiin suuntaan ja toiseen ja kollegoiden työstä opittiin taas hieman lisää.

Joustavuus tuo mukanaan vastuun omasta tekemisestä ja sitä kautta myös itseohjautuvuudesta.

Gappsilla jokainen työntekijä saa päättää mistä työskentelee. Sen sijaan, että työntekijä istuisi kahdeksasta viiteen omalla työpisteellään toimistolla, tärkeämpää on, että tulokset ja tavoitteet täyttyvät. Emme tietenkään kannusta tekemään töitä yli 8 tuntia päivässä, mutta jos työntekijä kokee saavansa parhaat tulokset alkuillasta tai aikaisin aamulla, emme halua rajoittaa tätä. Puistopäivänkin aikana osa työntekijöistä kävi hetken aikaa istumassa viltillä ja jatkoi siitä sitten kahvilaan tai toimistolle, kun taas osa viihtyi koko päivän ulkona.

Työyhteisössämme esimiehillä ja kollegoilla on tärkeä rooli tarkkailla, ettei kenelläkään lähde töiden tekeminen niin sanotusti liikaa lentoon, vaan vapaa-aikaa ja lepoa osataan ottaa silloin kun sitä tarvitaan. Vaikka työtunteihin ei lukkiuduta, seuraamme niitä kuitenkin sen verran, että työhyvinvointi ja jokaisen jaksaminen pysyy oikealla tasolla. Jos yhtenä päivänä työpäivä venyy, toisena päivänä voi viettää rauhallisen aamun kotona ja aloittaa työt sitten, kun vireystaso on taas palautunut kohdilleen.

Vaikka puistopäivää ei ehkä suoraan voi kutsua etätyöksi, ainakaan etätyön virallisen määritelmän mukaan, niin Gapps todellakin todisti sen, että asiantuntijatyötä voidaan tehdä missä ja milloin vain.

puistopäivä

Nina Uhlenius
Manager of People and Culture

Lue lisää samanlaisia artikkeleita