Fiilikset 4 kuukauden jälkeen työskentelystä Gappsin softamyynnissä

03/12/2019   Gapps

Ensimmäinen työpäiväni Gappsin Cloud Solutions myynnissä ja kehityksessä oli maanantaina 5. elokuuta, noin neljä kuukautta sitten. Olin käynyt Pursimiehenkadun toimistolla pari kertaa, tavannut tulevan esimieheni Iiron ja pari muuta työntekijää, mutta muuten kyseessä oli – kuten aina työpaikkaa vaihtaessa – hyppy puoliksi tuntemattomaan. Ensimmäinen päivä uudessa työympäristössä ei koskaan tule ilman jännitystä.

Onboarding 5/5

Ennakkokäsitys rennosta ilmapiiristä ja mukavista gappsilaisista osoittautui nopeasti todeksi. Ekasta palaverista lähtien oli selvää, että talossa istuu asiantunteva porukka, jonka kanssa on kiva tehdä hommia. Olin erityisen iloinen siitä kuinka hyvin on-boarding ja ensimmäiset viikot oli järjestetty. Avatessani Gapps-kalenterin ensimmäistä kertaa sinne oli aseteltu elokuun ajalle säännölliset checkpointit ja fiilis-palaverit. Lisäksi oli tehty taulukko koeajan tavoitteista ja laadittu ylätason tehtävälista.

On selvää, että työnteon modernissa teknologiafirmassa pitää olla itsenäistä ja luovaa; jatkuva ihmisten kyttääminen olisi sulaa hulluutta. Uuden työntekijän aloittaessa on kuitenkin tärkeää, että hommat lähtevät kulkemaan oikeaan suuntaan, ja on selvää mitä yritys odottaa työntekijältä ja työntekijä yritykseltä. Gappsin balanssi tiiviin on-boardingin ja itsenäisen työskentelyn välillä on todellakin ollut 5/5 kokemus.

4 kuukautta and counting

Aurinkoinen elokuu on vaihtunut kylmään alkutalveen – lämpötilojen syöksyessä alaspäin fiilis Gappsista pysyy edelleen katossa. 4 kuukauden aikana on mm. ehditty käydä kymmeniä asiakaspalavereja, saada ekat omat myynticaset sisään ja viettää 5 päivää Gapps Goes -reissulla Italiassa. Ei paha sisääntulo! Hieno huomata että yksikään työpäivä tai asiakascase ei ole toisensa kopio, mutta samalla aluksi vieraalta tuntuneet perusasiat sujuvat jo rutiinilla. Tuntuu edelleen hyvältä olla täällä!

gappsilaiset lentokentällä lähdössä Gapps Goesille
Gappsilaiset lentokentällä lähdössä Gapps Goesille

Jos työ Gappsillä alkoi kiinnostamaan, kurkkaa meidän avoimet työpaikat ja laita hakemusta tulemaan.

Tuomas Lähteenmäki
Cloud Software Sales Executive