Kirjoittaja
Ahti Kosonen

Drive File Stream korvaa vanhan File Syncin Driven uusimmassa päivityksessä

16/05/2018   G Suite

Google Drive -päivitys

Moni saattaa ihmetellä miksi Google Drive ei ole enää toiminut viime päivinä. 12. toukokuuta alkaen Google lopetti vanhan File Sync -ohjelman tukemisen ja se johtuu siitä, että vanha ohjelma korvattiin kokonaan uudella ja päivitetyllä Drive File Streamilla. Vanha Google Drive pitää siis yksinkertaisesti sanottuna poistaa koneelta ja korvata Drive File Streamilla, jotta Drivea pystyy vanhaan tyyliin käyttää jälleen. Huomioithan, jotta Drive käyttäytyy oikein koneellasi, vanha ohjelma tulee poistaa kokonaisuudessaan ettei se aiheuta virheitä tai käyttäydy oudosti.

 

Mikä näiden ohjelmien ero on?

File Sync kopioi tiedostot kokonaisuudessaan koneelle pitäen ne vakaasti synkronoituna koneelle vieden merkittävän määrän tilaa koneelta, kun taas File Stream luo koneelle valheellisen aseman ja tiedostot vieden vähän tilaa koneelta. File Stream yksinkertaisuudessaan luo linkit Drivessa oleviin tiedostoihin ja vasta tiedoston avattua se lataa tiedoston kokonaan koneellesi.

 

Miten vaihdan onnistuneesti ohjelmia?

 

 • Poista vanha Drive Sync -ohjelma kokonaisuudessaan koneeltasi.

 

   1. Mikäli tiedostoja ei löydy, niin vie ne manuaalisesti Driveen.

 

 • Poista Drive Sync -ohjelman kansio koneeltasi.

 

   1. Varmistettua, että ohjelma on poistettu koneeltasi voi vanhan Google Drive kansion sisällön poistaa kokonaisuudessaan. Samalla vapautat levytilaa koneeltasi.

 

 • Asenna File Stream ja ota tiedostojen synkronointi käyttöön. Tämän jälkeen pystyt käyttämään uutta ohjelmaa vanhaan tuttuun tapaan työpöydältäsi käsin.

 

 

Ahti Kosonen
Hardware Solutions Sales Manager

  Ota yhteyttä