Kirjoittaja
Janika Kallio

G Suite Training oppaanasi

25/01/2017   Viikon vinkki

Kuinka usein huomaat googlaavasi apua johonkin tiettyyn asiaan, esimerkiksi siihen miten voit jakaa tiedoston? Toki Gappsin asiakkaana voit aina olla yhteydessä tukitiimiimme, joka auttaa sinua kaikissa G Suite -ratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä, mutta välillä itsenäinen tiedonhaku onnistuu myös kädenkäänteessä. Google tarjoaa nimittäin G Suite -käyttäjille Chrome-laajennuksen, jonka avulla voit hakea neuvoja poistumatta työkalusta.

G Suite Training on helppo ja yksinkertainen tapa saada tukea G Suite -työkalujen käyttöön. Se löytyy integroituna kaikista G Suite -työkaluista ja näin helpottaa ja nopeuttaa työntekoasi.

Google osti viime vuoden puolella Synergyse-nimisen kanadalaisen startupin, joka tuotti interaktiivisia ohje- ja harjoituspalveluja G Suiten käyttäjille. Yrityskaupan kautta Synergysen ”virtuaalinen opas” integroitiin osaksi G Suite -ympäristöä ja sen nimeksi tuli G Suite Training.

G Suite Training on tarjolla Chrome-laajennuksen muodossa Googlen sovelluskaupasta. Ladattuasi laajennuksen, G Suite Training -ikoni (kysymysmerkki värikkään renkaan sisällä) ilmestyy profiilikuvasi viereen kaikkiin G Suite työkalujen käyttöliittymiin. Laajennuksen avulla voit selailla ohjeita omassa tahdissa ja siten ratkoa ongelmia ohjatun tuen kanssa. Voit esimerkiksi Drivessa hakea ohjeet tiedoston jakamiseen G Suite Trainingin avulla. Ohjelma näyttää sinulle kohta kohdalta miten tiedoston voi jakaa ja mitä sinun tulee missäkin kohdassa klikata.

Käyttäjätuki ihmiseltä ihmiselle on edelleen asiakaspalvelumme ydin ja kannustamme lämpimästi olemaan yhteydessä Gappsin tukitiimiin niin pienten kuin suurtenkin kysymysten kanssa. Suosittelemme kuitenkin myös testaamaan G Suite Trainingia, josta apua on saatavilla 24/7. Tämä on erityisen kätevää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdyttämisessä G Suite -työkaluihin, mikäli heille ei heti työsuhteen ensimmäisillä päivillä ehditä järjestetämään omaa koulutusta.

Voit ladata alla olevien ohjeiden mukaisesti oman virtuaalisen G Suite Training -oppaan käyttöösi.

Seuraa näitä ohjeita:

  1. Mene osoitteeseen chrome.google.com/webstore
  2. Hae hakusanalla “G Suite Training” ja lataa Chrome-laajennus
  3. Lisäosa löytyy nyt Chromesi oikeasta yläkulmasta ja voit aloittaa sen käytön!

Mikäli koet, että tarvitsette G Suite -ratkaisujen käytössä tehostamista tai muistin virkistämistä parhaiden käytänteiden osalta, ethän epäröi olla meihin yhteydessä. Meidän kauttamme on sovittavissa esimerkiksi säännölliset perehdytyskoulutukset uusille työntekijöille.

Janika Kallio
Google Cloud Specialist

    Ota yhteyttä