Kirjoittaja
Nina Uhlenius

Gappsilaiset tutuksi - esittelyssä Nina Nevalainen

22/02/2017   Gapps

Syksyn mittaan esittelimme Gappsin uusia työntekijöitä ja kevään ensimmäisessä vuorossa on HR-henkilömme Nina. Hänen työtehtävänsä muodostuvat perinteisemmistä HR-henkilön tehtävistä aina maailmanluokan juhlien järjestämiseen.

Kuten monen muun gappsilaisen, Ninan päätyminen teknologia-alalle ei ollut päivänselvää. Tämä kasvatustieteilijä löysi tiensä yritys- ja startup-maailmaan ainejärjestönsä alumni-illasta. “Kuvittelin vielä maisterivaiheessa työskenteleväni lasten kanssa. Alumni-illassa kuulin erään HR-päällikön kertovan, miten hän oli mennyt IT-taloon perustamaan HR-osastoa. Laitoin hänelle seuraavana päivänä viestiä LinkedInissä, että etsin harjoittelupaikkaa ja hän vastasikin, että voisi ottaa harjoittelijan työkaveriksi. Siellä mulle sitten syttyi kipinä HR- ja rekrytointitehtäviä kohtaan.”

HR:ssä Ninaa kiinnosti erityisesti työskentely ihmisten kanssa. “Perus humanistina kiinnostuin siitä, miten voisin yritysmaailmassa auttaa ihmisiä saavuttamaan parhaansa.” Ninaa kiinnostaa myös ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja mitä se vaatii. “Hyvinvoinnin lähtökohta on se, että työntekijällä on selkeät tavoitteet ja hän tietää mitä häneltä odotetaan. Pahinta on, jos työntekijä on tuuliajolla ja työnteolta puuttuu päämäärä. Tärkeää on myös se, että epäonnistuminen on sallittua, sillä kaikki tekevät virheitä silloin tällöin. Hyvän ilmapiirin luomiseksi tulee tehdä töitä ja sitä pitää ylläpitää, mutta tärkein menestystekijä on oikeat rekrytoinnit.”

Nyt Nina on ollut talossa jo viisi kuukautta. Omien sanojensa mukaan työ on ollut haastavaa, mutta samalla on päässyt oppimaan ja kehittymään raketin lailla. “Olen päässyt tekemään juuri niitä juttuja mitä halusinkin. Parasta on se, että näkee oman työn jäljen ja saa kiitosta omasta työstä. Mikäs sen parempaa olisikaan!” Nina korostaa kuinka Gappsilla kaikki välittävät omasta työympäristöstä ja tämä näkyy esimerkiksi siten, että  työpaikkaa kehitetään porukalla ja jokaisella on oma roolinsa siinä. Nina summaa fiiliksensä Gappsilla työskentelystä ytimekkäästi “Hyvältä tuntuu!”FB_IMG_1479891655168

Nina Uhlenius
Manager of People and Culture