Kirjoittaja
Nina Uhlenius

Gappsin hyvinvointi - muutakin kuin limukaappi ja Tyky -päiviä

14/12/2017   Gapps

Näin loppuvuodesta on jälleen hyvä pysähtyä miettimään mennyttä vuotta. Tällä kertaa päätin tehdä sen työhyvinvoinnin silmälasien läpi ja pohtia, mistä Gappsin työhyvinvointi koostuu ja mitä sen eteen tehdään. Ajatus blogitekstin kirjoittamiseen lähti syksyisestä henkilöstötyytyväisyyskyselystä. Koska en itse täysin usko pitkiin sähköisiin kyselyihin, päätin tällä kertaa istua jokaisen gappsilaisen kanssa alas tunniksi ja keskustella siitä, miten vuosi on mennyt, mitä tuleva tuo tullessaan ja miten jokainen työntekijä kokee roolinsa Gappsilla ja sitä kautta myös hyvinvointinsa. Tapa sai paljon kiitosta ja päätinkin jatkaa tyytyväisyytemme tarkastelua haastattelujen muodossa myös jatkossa.

Mitä se työhyvinvointi Gappsilla sitten tarkoittaa? Henkilöstömme haastattelujen perusteella työhyvinvoinnin voi jakaa kolmeen osa-alueeseen:

  1. Itse työ ja sen kokeminen merkitykselliseksi
  2. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä
  3. Työyhteisö ja me-henki

Gappsilla työhyvinvointia ei siis nähdä vain kivoina Tyky -tempauksina, vaan arjen hyvinvointina yhteisissä hetkissä ja onnistumisissa. Näihin hetkiin pysähdymme säännöllisesti.

Gappsilla työhyvinvointia ei siis nähdä vain kivoina Tyky -tempauksina, vaan arjen hyvinvointina yhteisissä hetkissä ja onnistumisissa.

Pidämme toisistamme huolta esimerkiksi kutsumalla toinen toisiamme kahvitauoille ja kannustamalla taukoihin. Myös yhteiset venyttelyhetket ja leuanvedot tuovat mukavaa vaihtelua koneen näpyttelyyn. Kun työssään onnistuu, jaetaan toisille energiaa positiivisilla uutisilla ja tsempeillä. Myyntikellon kilahdus saa aikaan raikuvat aplodit ja ylävitoset lentelevät pitkin toimistoa. Kello kilahtelee onnistumisista, ei pelkästään uusista myynneistä. Onnistumisia juhlitaan koko porukalla, sillä ne on yhdessä tehty.

Työyhteisön merkitys jaksamiselle on siis todella tärkeässä roolissa. Tässä olemme mielestämme onnistuneet. Vaikka töitä saa tehdä missä itse haluaa ja parhaiten sopii, lähes jokainen gappsilainen tulee toimistolle tekemään töitä. Toimistolla vallitsee positiivinen ilmapiiri, jonka myös jokainen vierailija havaitsee heti sisään astuessaan. Tässä työyhteisössä on helppo sukeltaa haastaviinkin työtehtäviin, kun tietää, että tuki löytyy läheltä.

Työn merkityksellisyys on sitä, että kokee onnistumisia omassa työssään, omaan asiantuntijuuteen luotetaan ja saa vapautta, vastuuta ja haasteita sopivassa suhteessa.

Työn merkityksellisyys on sitä, että kokee onnistumisia omassa työssään, omaan asiantuntijuuteen luotetaan ja saa vapautta, vastuuta ja haasteita sopivassa suhteessa. Uskomme siihen, että jokainen työntekijämme on oman alansa paras asiantuntija. Merkityksellinen työ vie tekijäänsä eteenpäin, se palkitsee ja kannustaa haastamaan itseään myös jatkossa. Tämän korostaminen vie meitä myös yrityksenä eteenpäin.

Tehdään meillä toki paljon niitä kuuluisia työhyvinvointia edistäviä tempauksiakin urheilukokeiluista lautapeli-iltoihin ja GappsGoes -reissuun. Kiireisen ja kovan kasvuvuoden päätteeksi, halusimme palkita työntekijämme ja päätimmekin viedä koko jengin katsomaan uusinta Star Wars -elokuvaa VIP-leffateatteriin herkkuineen päivineen. Pieni irtiotto arjesta antaa energiaa ja auttaa jaksamaan.

Kun henkilöstöstä välitetään kokonaisvaltaisesti ja otetaan jokainen työhyvinvoinnin osa-alue huomioon, saadaan joukko alansa parhaita asiantuntijoita, jotka nauttivat työstään, työkavereistaan ja siitä, että saavat olla osa huippuosaajien yhteisöä.

Jos muuten meininki Suomen parhaassa Google Cloud -talossa kiinnostaa, niin meille saa myös hakea töihin. Lisäkäsiä tässä kasvussa tullaan tarvitsemaan aina sieltä teknisestä asiantuntijasta myyjään, joten laitahan viestiä: nina@gapps.fi ja keskustellaan lisää.

Nina Uhlenius
Manager of People and Culture

    Ota yhteyttä