Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Gmailin viimeisimmät tietoturvapäivitykset pitävät organisaatiosi datan visusti suojassa

Kirjoittelin toukokuun lopulla Googlen sitoutumisesta EU:n uuteen tietosuoja-asetukseen ja ajattelin nyt jatkaa samasta aihepiiristä. Google vahvistaa tietoturvan tasoa jatkuvasti uusien ominaisuuksien avulla – esimerkiksi Gmailia käyttävät organisaatiot suojautuvat nyt tietoturvariskeiltä entistä tehokkaammin.

Yrityksen liiketoiminnan kannalta kriittisen datan turvaaminen on äärimmäisen tärkeää ja se alkaa työntekijöiden jokapäiväisten työkalujen asianmukaisesta suojaamisesta. Google panostaa nyt huomattavissa määrin koneälyn integroimiseen tuttuihin G Suite -työkaluihin. Tässä muutamia esimerkkejä viimeisimmistä uudistuksista.

Iso harppaus tietoturvan parantumisessa on otettu erityisesti tekoälyn avulla. Sitä hyödyntäen Gmail torjuu roskapostia ja viestien kalastelua postilaatikostasi 99,9% varmuudella. Uudistus on merkittävä, sillä arviolta 50-70% viesteistä on roskapostia. Spämmin tunnistusta parannetaan jatkossakin, jottei käyttäjien tieto joudu vääriin käsiin.

Google panostaa nyt huomattavissa määrin koneälyn integroimiseen tuttuihin G Suite -työkaluihin.

Epäilyttävien URL:ien tunnistamisessa Gmail hyödyntää Googlen Safe Browsing-nimistä koneoppimisen teknologiaa. Virusten tunnistamiseen suunnitellut mallit varoittavat käyttäjiä muun muassa ennen epäilyttävien linkkien avaamista. Tällaiset koneoppimisen mallit paranevat ajan myötä, sillä ne mukautuvat aina uuteen informaatioon – nopeammin kuin mikään manuaalinen järjestelmä voisi mukautua.

Kun työntekijöitä kannustetaan tekemään oikeita päätöksiä organisaation tiedon turvaamisen suhteen, tietoturva vahvistuu kokonaisuudessaan. Tätä ajatusta tukeakseen Gmail kysyy ulkopuolelle lähetettävän sähköpostin yhteydessä, oliko viesti varmasti tarkoitus lähettää. Jotta turhilta varoitusviesteiltä vältytään, Gmail tunnistaa olemassa olevat ja usein kontaktoidut yhteystiedot, eikä varoita niille viestitellessä.

GSuite_Security_r1_blog_2

Tietoturvariskien kehittyessä myös tietoturvan on kehityttävä, ja siksi Google etsii lakkaamatta keinoja suojata käyttäjien tietoa entistä paremmin. Gmailin sisäänrakennettujen mekanismien avulla miljoonia haitallisia sähköposteja pystytään torjumaan ja uudet uhkat voidaan luokitella epäilyttävien signaalien perusteella.

Koneälyn hyödyntämisen lisäksi, Google on ottanut muitakin huomionarvoisia edistysaskeleita, joilla taataan käyttäjien parempi tietoturva. Esimerkiksi S/MIME standardilla sähköpostit kulkevat salattuina ja sillä varmistetaan viestien luottamuksellisuus, alkuperäisyys ja muuttumattomuus. Lisäksi Googlen G Suite Enterprise -palvelukokonaisuuteen kuuluvalla Data Loss Preventionilla (DLP) voidaan suojata organisaation arkaluonteista tietoa. Lisätietoa aiheesta, sekä tämän tekstin alkuperäisen version ja kuvat löydät Googlen blogista.

Ole meihin yhteydessä, mikäli sinua kiinnostaa kuulla tarkemmin Googlen ja meidän tarjoamista palveluista tietoturvan ja tietosuojan teemojen ympäriltä.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

Lue lisää samanlaisia artikkeleita

    Ota yhteyttä