Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Google Apps Script - tiedolla johtamisen mahdollistaja

Meistä monille on varmasti tuttua, miten työpäivät täyttyvät toistuvista manuaalisista toimista, jotka vievät aikaa ja usein turhauttavat. Nämä eivät myöskään suoraan sanottuna ole niitä hommia, joissa luovuutesi tai taitosi pääsee loistamaan. Eivätkä ne kehitä yrityksesi prosesseja, saatikka sinun osaamistasi. Käsittelimme aiemmissa automaatioaiheeseen pureutuvissa blogijulkaisuissamme Ultradox-lisäosaa, jolla saa tehtyä aikaa huomattavasti säästäviä tarjous- ja sopimusgeneraattoreita.

Nyt vuorossa on Google Apps Script, joka on eräs automaation keino, joka mahdollistaa tärkeän datan keräämisen ja hyödyntämisen liiketoiminnan kehittämisessä. Apps Script on teknologia, jolla pystytään laajentamaan Googlen työkalujen (mm. Gmail, Kalenteri, Drive, Docs, Maps) ominaisuuksia. Scriptiä hyödyntämällä voi räätälöidä ja tarjota käyttäjille sellaisia lisäominaisuuksia, jotka helpottavat heidän työtä tai tuovat vau-elämyksen palvelukokemukseen.

rocket

Googlen ydinpalvelut on tarkennettu niin, että niitä pystyy käyttämään graafisen käyttöliittymän lisäksi myös automatisoidusti rajapinnan kautta. Apps Script tekee näiden rajapintojen käyttämisestä helppoa: sen avulla kuka tahansa voi tehdä nettisovelluksia investoimatta reusursseja oman sovelluspalvelimen ja kehitystyökalujen pystyttämiseen. Näitä sovelluksia voidaan asettaa toimimaan ajastetusti taustalla tai reagoimaan heti esimerkiksi lomakkeen täyttämiseen tai vaikkapa Sheets-taulukon rivin lisäykseen.

 

Case Soukan Huolto

Asiakkaamme Soukan Huolto, joka tarjoaa kokonaisvaltaista kiinteistöhuoltoa, on malliesimerkki siitä, kuinka perinteisimmilläkin aloilla voidaan hyödyntää innovatiivisia prosesseja palvelumuotoilussa. Soukan Huollon Henkilöstö- ja kehityspäällikkö Panu Hentunen vieraili syyskuun lopulla järjestämässämme Automaatiotapahtumassa ja kertoi omassa puheenvuorossaan, kuinka hyödyntämällä Apps Scriptiä, heidän liikkuva henkilöstö on onnistunut säästämään jopa 200 työtuntia vuodessa.

Soukan Huollolla hyödynnetään Google Apps Scriptiä monipuolisesti erilaisissa prosesseissa, mutta viimeisin hanke on ollut kohteissa sijaitsevan fyysisen kuittauslistan korvaamisen digitaalisella kokonaisuudella. Sähköinen kuittauslista toimii vikkelästi mobiililaitteilla ja säästettyjen työtuntien lisäksi tarjoaa myös johdolle tärkeää dataa visualisoidussa muodossa. Tunnetusti, mitä voi mitata, sitä voi myös kehittää.

Panu kertoo omin sanoin tarkemmin:

20_10x13

 

”Google Scriptin avulla saimme rakennettua kustannustehokkaan laadunvalvontajärjestelmän olemassa olevan Googlen ympäristön päälle, ilman erillisiä sovellusratkaisuja. Kuittauslistan sähköistämisellä pystymme tarjoamaan asiakkaille läpinäkyvämpää palvelua ja reaaliaikaisesti suoraan asiakkaan puhelimeen. Tämän lisäksi kuittausdatan visualisoinnilla työnjohto pystyy pureutumaan aluemitoitukseen entistä tarkemmin, joka tuo toiminnan tehostumisen myötä konkreettisia säästöjä.”

Jos sinua kiinnostaa toiminnan tehostaminen ja tiedon hyödyntäminen johtamisessa, niin katsotaan yhdessä, minkälainen ratkaisu tarpeitanne parhaiten palvelisi. Selvitämme myös mielellämme, onko teidän tapauksessa mahdollista hyödyntää Tekesin Innovaatioseteliä, joka tarjoaa 5 000 euroa mm. toimintatapojen uudistamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Jätä siis tietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin palaamme asiaan pikaisesti!

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä