Kirjoittaja
Niko Kultalahti

Google Cloud Next 2018 - Osa 1: G Suiten uutiset

Viime viikolla meitä hemmoteltiin, kun Google Cloud Next 2018 järjestettiin San Franciscossa. Kyseessä on siis Googlen vuosittain järjestämä tapahtuma, joka kerää yhteen Googlen asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, sovelluskehittäjiä, alan vaikuttajia ja Google Cloud -intoilijoita. 

Perinteisesti Google julkistaa tapahtumassa parannuksia ja uusia ominaisuuksia, mutta myös avaa lähitulevaisuuden suunnitelmiaan Google Cloudin varalle. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus ja herkullisia uutisia saatiin sekä G Suiten että Google Cloud Platformin käyttäjille. Olemme alla pyrkineet listaamaan olennaisimmat G Suite -uutiset. Kirjoitamme samankaltaisen tiivistelmän Google Cloud Platformin uutisista piakkoin.

“Let the machines do the mundane work

Security Center

Uusi työkalu pääkäyttäjille, joka mahdollistaa helpon mutta tehokkaan hallinnan mahdollisten haitallisten tiedostojen ja sähköpostien käsittelyyn.

Data Regions for G Suite

G Suite käyttäjät pystyvät nyt valitsemaan missä heidän datansa pääsääntöisesti maantieteellisesti sijaitsee. Vaihtoehdot ovat “globaalisti”, “Eurooppa”, “hajautettu” tai Yhdysvallat”. Nyt esimerkiksi suomalaiset G Suite asiakkaat pystyvät valitsemaan heidän datansa säilytettävän Euroopassa.

Asetuksen ei kuitenkaan tarvitse olla sama koko yritykselle, vaan asetusta voidaan säätää pääkäyttäjäpaneelissa organisaatiokohtaisesti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yrityksessä jossa työntekijöitä on usealla eri mantereella, asetus voidaan asettaa siten, että Euroopassa työskenteleville henkilöille pääsääntöinen tallennuspaikka on Eurooppa, kun taas Yhdysvalloissa työskenteleville henkilöillä tallennuspaikka on Yhdysvallat. Usein matkustaville hyvä valinta on “globaali”, jolloin data ns. seuraa käyttäjänsä mukana reissuilla ja pitää latenssit mahdollisimman pieninä.

Hangouts Chat Smart Reply

Chat saa tuen ns. “älykkäille vastauksille”, joka jo löytyy esimerkiksi Gmailista. Tekoäly tunnistaa keskustelut ja viestit joihin täytyy vastata, ja automaattisesti esittää muutaman vastausvaihtoehdon.

Gmail

Sähköpostien kirjoittaminen on entistä nopeampaa, kun aikaisempien “älykkäiden vastausten” lisäksi Gmail osaa lähitulevaisuudessa automaattisesti täyttää esim. yleiset tervehdykset viestiä kirjoittaessa. Tämän lisäksi kaikki G Suite -käyttäjät saavat päivitetyt turvallisuusilmoitukset, mahdollisuuden viestien “torkuttamiseen”, sekä tuen offline- työskentelylle.

Heräsikö uusista ominaisuuksista kysymyksiä? Meni meiltä jotain ohi? Ole meihin yhteyttä niin jutellaan lisää.

Niko Kultalahti
Head of Marketing

    Ota yhteyttä