Kirjoittaja
Janika Kallio

Google Cloud Search - kaikki tieto yhdellä haulla

Kerroimme viime viikolla Google Cloud Nextin kuumimmista julkaisuista, jotka esimerkiksi hyödyntävät entistä enemmän koneoppimista. Koneoppimista hyödynnetään myös uudessa Google Cloud Searchissa, joka mahdollistaa tehokkaan haun kaikkien G Suite-työkalujen läpi, sekä auttaa sinua löytämään tarvitsemasi tiedon silloin, kun sitä tarvitset. Cloud Searchiin pääset menemällä osoitteeseen cloudsearch.google.com. Cloud Search on saatavilla G Suite Business- ja Enterprise -lisensseillä.

Cloud Search on kuin Google-haku, mutta G Suite-työkaluille.

CS:n avulla voit yhdellä kertaa hakea tietoa Drivesta, omasta sähköpostistasi, kalenterista ja dokumenteista, sen sijaan, että hakisit tietoa erikseen lukuisista eri paikoista. Haku noudattaa käytössä olevia jakoasetuksia, täten jokainen voi hakea vain sellaista tietoa, joihin heillä on oikeus.

gifcloudsearchfinal

Hakutulos kertoo onko kyse esimerkiksi sähköpostista, tiedostosta tai kalenterimerkinnästä. Tämän lisäksi se pitää sisällään lyhyen kuvauksen sisällöstä, sekä osoittaa tiedoston jakoasetukset, luomispäivän ja omistajan. Voit tehostaa hakua muodostamalla filttereitä ja käyttämällä hakuoperaattoreita. Voit esimerkiksi rajata hakutuloksia ajan ja tyypin perusteella. Ohjeita tehokkaaseen hakuun saat Cloud Search Cheat Sheetistä.

Haku ei rajoitu tiedostojen hakemiseen, vaan sen kautta voit hakea myös yrityksen henkilöitä ja heidän yhteystietoja. Haun tuloksena et pelkästään löydä henkilön yhteystietoja, vaan voit ottaa heihin suoraan yhteyttä Hangoutilla tai sähköpostilla. Hakutulos näyttää myös yhteiset tiedostot ja tulevat tapahtumat kalentereistanne.

Järjestystä päivääsi

Cloud Search näyttää etusivulla apukortteja, joiden myötä voit palata tiedostoihin, joihin olet tehnyt äskettäin muutoksia. Etusivu näyttää sinulle kolme ajankohtaisinta tiedostoa, mutta klikkaamalla näytä lisää, näet enemmän tiedostoja. Tämän avulla päiväsi keskeisimmät tiedostot ovat näppärästi ja nopeasti ulottuvillasi.

Apukorttien lisäksi CS:n etusivulla näet sinulle ajankohtaisimman tapahtuman. Voit osallistua tapahtuman videopuheluun, tarkastella osallistujia ja kuvausta sekä lähettää sähköpostia osallistujille suoraan tätä kautta. Klikkaamalla “näytä lisää” pääset tarkastelemaan koko päivän aikataulua.

Valitsemalla yksittäisen tapahtuman kalenterinäkymästä, näet kyseiseen tapahtumaan liitetyt sekä kokouksen kuvauksessa mainitut dokumentit. Lisäksi Cloud Search ehdottaa sisältöä samasta aihepiiristä, jota voit tarvita tapaamisessa. Tällaisen sisällön huomaat dokumentin alareunassa näkyvästä “suositeltu sinulle” merkistä.

gifkalentericloudsearch

Tämän ja muiden uudistuksien myötä onkin siis aika viimeistään päivittää lisenssit ja saada enemmän irti Googlen ympäristöstä!

Janika Kallio
Google Cloud Specialist