Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Google Driven uusi ominaisuus: kauan odotettu kansiokohtainen haku

16/01/2018   Viikon vinkki

Tätä ominaisuutta Google Driven käyttäjät ovat kaivanneet jo pidemmän aikaa. Viimeisimmän päivityksen myötä Driven tiedostohaun voi nyt rajata tiettyyn kansioon ja alikansioihin.

Aiemmin haun rajaaminen kansiotasolle on ollut mahdollista ainoastaan Team Driven käyttäjille, joka on viime vuoden keväällä julkaistu lisäominaisuus yrityksille suunnatuissa G Suite Business ja G Suite Enterprise -lisenssitasoissa sekä kouluille ja yleishyödyllisille yhteisöille tarjotuissa G Suite Education ja G Suite Nonprofits palveluissa. (Mikäli haluat tutustua tarkemmin Team Driven ominaisuuksiin, niin kurkkaa tämä blogijulkaisumme taikka vartin webinaaritallenteemme.)

Sama hakuominaisuus ilmestyy nyt kaikkiin G Suite -versioihin ja toimii perinteisessä Oma Drive (My Drive) -näkymässä. Mikäli sinulle on jaettu kansio, joka näkyy Driven ”Jaettu minun kanssani” (Shared with me) -osiossa, sinun tulee lisätä kansio ensin Omaan Driveesi hakuominaisuuden käyttämiseksi.

Haun rajaaminen toimii kahdella tapaa. 

  1. Voit rajata haun suoraan hakukentästä, klikkaamalla kentän oikeassa reunassa olevaa nuolinäppäintä, josta aukeaa tarkemmat hakuasetukset. Aukeavasta valikosta voit nyt määritellä hakukohteen sijainnin. Oletuksena haku tuottaa tulokset koko Driven sisällöstä.
  2. Mikäli olet jo tietyssä kansiossa ja haluat hakea tiedostoa sen kansion sisältä, voit klikata kansiota hiiren oikealla näppäimellä ja valita ”Hae kohteesta <<kansion nimi>>”. Tämän jälkeen syöttämäsi hakusanat kahlataan kyseisen kansion sisältä.

    Kuvan lähde: Google

 

Google julkaisi päivitysuutisen 8.1.2018 ja ilmoitti ominaisuuden tulevan näkyviin kaikille käyttäjille seuraavan parin viikon aikana. Joko sinä olet päässyt testaamaan haun rajaamista kansioihin? Onko ominaisuus tehostanut sinun tiedonhakuasi? Mikäli kaipaat apua ja parhaita käytänteitä Driven tehokkaaseen käyttöön, ole yhteydessä, niin jutellaan tarkemmin esimerkiksi meidän Best of Drives -työpajoista ja loppukäyttäjien tehokoulutuksista.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä