Kirjoittaja
Tapio Pippuri

Google Keep ja Reminders - näin luot helppoja tehtävälistoja

01/03/2017   Viikon vinkki

Googlen ekosysteemi sisältää useita käteviä ominaisuuksia ja työkaluja, jotka helpottavat päivittäistä työtäsi. G Suite -tuoteperheen uusin tulokas on aiemmin jo omana erillisenä sovelluksenaan suosiota niittänyt Google Keep. Keepin rinnalla, kalenterin Reminders-ominaisuuden integraatio tekevät tästä kombosta äärimmäisen tehokkaan työkalun tiimeille.

Google Keep on muistiinpanoille ja tehtävälistoille suunniteltu työkalu, joka sisältää Googlen yhteistyöskentelyominaisuuksia. Voit jakaa Keep-muistiosi muille käyttäjille ja lisätä niihin henkilökohtaisia Muistutuksia, jotka näkyvät kalenterissasi. Keepin käytöllä järjestelet helposti omat muistiosi eri tunnisteiden alle ja pystyt seuraamaan tehtävien edistymistä.

screenshot google keepistä

Google Reminders on Google Kalenterin ominaisuus, joka julkaistiin keväällä 2016 ja ne korvasivat vanhan Työlista-ominaisuuden. Reminders eli Muistutukset -ominaisuus on äärimmäisen hyvä henkilökohtaisten muistutusten merkkaamista varten, eivätkä merkinnät näy muille käyttäjille vaikka kalenterisi olisikin muuten jaettu kollegoillesi. Google Reminders on useimmiten tapahtumamerkintöjä toimivampi tapa merkitä henkilökohtaisia muistutuksia. Reminders pitää kalenterisi näkymän puhtaana ja toimii näppärästi sekä mobiilissa että selaimessa.

Selaimen kautta Keep-palveluun pääset käsiksi osoitteessa keep.google.com. Palvelu on avoin kaikille käytettäväksi. Asentamalla Google Keep Chrome-laajennuksen, voit myös tallentaa internetista löytämäsi mielenkiintoiset sivustot, kuvat ja lainaukset yhdellä klikkauksella suoraan Keep-muistioosi. Google Keep pysyy mukanasi myös mobiililaitteissasi. Sovellus on ladattavissa niin App Storesta kuin Google Play -kaupasta.

Google Keepin saatua ylennyksen G Suiten ydintuotteeksi, se integroituu nyt täydellisesti Google Docseihin. Voit raahata Keep-muistiinpanosi suoraan tiedostoon. Toisaalta voit myös tallentaa tiedostossa olevia kokonaisuuksia, kuten tekstin pätkiä tai kuvia, suoraan Keepiin. Klikkaa haluamaasi aluetta tai kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse ”Tallenna Keep-muistioon” . Voit aktivoida Google Keepin Docs-tiedoston Työkalut-valikosta, jolloin se ilmestyy tiedostonäkymän oikeaan reunaan. Huomioithan, että Keepin ja Google Docsin intregraation näkyvyyteen kaikilla käyttäjillä saattaa mennä muutama päivä.

screenshot google docs ja google keep integraatiosta

 

Google Remindersin saat helposti aktivoitua Kalenterin puolella, valitse vanhat Työlistat, paina pientä nuolta, jonka alta löydät tekstin “Siirry muistutuksiin”. Tapahtumaa luodessasi voit valita, onko kyseessä normaali kalenteritapahtuma vai muistutus.

Tapio Pippuri
Project Manager

    Ota yhteyttä