Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Google nostaa G Suite Basic ja G Suite Business -lisenssien hintoja

24/01/2019   G Suite, Tiedote

Google on ilmoittanut nostavansa G Suite -palvelujensa listahintoja. Uudet listahinnat astuvat voimaan 2. huhtikuuta 2019 lähtien.

Lisenssitasot, joita tämä hintamuutos koskettaa ovat G Suite Basic ja G Suite Business.

Googlen ominaisuuksiltaan laajinta ja viimeisimpänä markkinoille tullutta G Suite Enterprise -lisenssitasoa muutokset eivät kosketa. Muutos ei myöskään koske oppilaitoksille suunnattuja  G Suite for Education -lisenssejä.

 

Uudet listahinnat

Muutos koskee G Suite Basic ja Business -lisenssimalleja, sekä niihin kuuluvia Deskless-erikoislisenssejä.

Samalla Google yhtenäistää Annual ja Flexible Plan  -laskutusperusteella olevien lisenssien hintoja. Aiemmin kuukausipohjaisen laskutusperusteen omaavat G Suite Basic Flexible Plan -lisenssit ovat olleet kalliimpia kuin 12 kk sitoutumisen vaativat Annual-lisenssit. Jatkossa kumpikin malli on lisenssityypin listahinnan mukainen. Tällä Google pyrkii sanojensa mukaan tuomaan selkeyttä ja johdonmukaisuutta omaan tuoteportfolioonsa.

 

Miten tämä vaikuttaa asiakkaisiin?

Uudet asiakkaat:

Päivitetyt listahinnat koskevat uusia sopimusasiakkaita 2. huhtikuuta 2019 alkaen. Ennen sitä solmittujen sopimusten osalta päivitetyt listahinnat astuvat voimaan lisenssien sopimuskauden uusiutuessa.

 

Nykyiset asiakkaat:

Olemassa oleville asiakkaille, jotka ovat kuukausipohjaisella G Suite Flexible Plan -lisenssisopimuksella listahinta astuu voimaan 1.4.2019 alkaen.

Asiakkaat, joilla on voimassa oleva G Suite Annual Plan -vuosisitoutuminen, uusi hinnoittelu päivittyy vuosisopimuksen uusiutuessa 2.4.2019 jälkeen. Hintamuutos ei tule astumaan voimaan kesken asiakkaan G Suite -sopimuskauden vaan vasta lisenssien nykyisen sopimuskauden uusiutuessa.

Hintamuutos ei vaikuta lisenssien uusiutumiseen tai lisenssimallin päivittämiseen, joka tapahtuu ennen 31.3.2019. Tällöin muutokset astuvat voimaan sopimuskauden uusiutuessa seuraavan kerran.

 

Hinnankorotuksen syy

Vuosien varrella Google on kehittänyt G Suite -palvelukokonaisuuttaan roimin edistysaskelin ja  tuonut monia työkaluja ja ominaisuuksia saataville G Suite -käyttäjille. Google on kuitenkin pitänyt G Suite -lisenssien hinnan samana jo yli vuosikymmenen ajan. G Suiten -lisenssihinnat ovat täten olleet irrallaan esim. inflaation ja valuuttakurssien muutosten vaikutuksesta. Google uskoo vahvasti hinnan korotuksen olevan linjassa G Suiteen vuosien varrella kehitettyjen ominaisuuksien tuoman arvon kanssa sekä hinnoittelun olevan kilpailukykyinen markkinoilla olevien vastaavien ratkaisujen kanssa.

Google on tarkastellut G Suite -palvelujensa arvoa useammalla eri mittarilla ja päätynyt 20 %:n hinnan korotukseen molemmissa G Suite -lisenssimallissaan (Basic ja Business).

 

 

Lisenssitason päivittäminen vanhalla listahinnalla

Mikäli ominaisuuksiltaan ja ratkaisuvalikoimaltaan laajempi G Suite Business tai G Suite Enterprise -lisenssitaso kiinnostaa, kannattaa tutustua niiden tuomaan lisäarvoon ja harkita päivittämistä viimeistään nyt. Voit tutustua G Suite -lisenssitasojen eroihin ja lisäpalveluihin tällä sivulla tai sopia tarkemman esittelyn meidän asiakkuustiimin kanssa.

Googlella on voimassa 31.3.2019 saakka erikoishintakampanjat, joilla Business ja Enterprise -lisenssit saa käyttöönsä listahintoja alemmalla hinnalla sopimuskauden pituudesta riippuen. Kun lisenssien päivitys tehdään ennen Googlen ilmoittamaa listahintojen voimaantuloa (2.4.2019), on erikoiskampanjan mukaiset hinnat voimassa aina sopimuksen uusiutumiseen saakka. Tällä tavoin asiakkaalle on mahdollista tarjota alennettua lisenssihintaa G Suite Busineksessa korkeintaan 18 kuukaudeksi ja G Suite Enterprisessa 24 kuukaudeksi eteenpäin.

 

31.3.2019 asti voimassa olevat G Suite -päivityskampanjat ovat:

 1. G Suite Business -tasoon päivittäminen:
  • 18 kuukautta 12 kuukauden hinnalla (vaatii 18 kk sitoutumisen)
  • 15 kuukautta 12 kuukauden hinnalla (vaatii 15 kk sitoutumisen)
  • 12 kuukautta 9 kuukauden hinnalla (vaatii 12 kk sitoutumisen)
 1. G Suite Enterprise -tasoon päivittäminen:
  • 24 kuukautta 15 kuukauden hinnalla (vaatii 24 kk sitoutumisen)
  • 12 kuukautta 8 kuukauden hinnalla (vaatii 12 kk sitoutumisen)

 

Mikäli haluat tutustua tarkemmin Business ja Enterprise -palveluihin, laita meille viestiä, niin sovitaan aika tarkemmalle palvelujen esittelylle.

 

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

Lue lisää samanlaisia artikkeleita