Kirjoittaja
Janne Taisto

Googleen voit luottaa

19/02/2018   Google Cloud

Gapps Oy antaa yrityksille, oppilaitoksille ja julkishallinnon organisaatioille mahdollisuuden päästä hyödyntämään Googlen johtavia teknologioita, jonka ansiosta organisaatiot saavat käyttöönsä tehokkaat, skaalautuvat ja luotettavat ratkaisut. Googlen infrastruktuuri tukee muun muassa kahdeksaa sovellusta, joilla on päivittäin yli miljardi käyttäjää, yli 100 miljardia Google-hakua kuukaudessa sekä 100 tuntia Youtubeen ladattua videota joka minuutti. Palvelut pystytään tarjoamaan sadoille miljoonille käyttäjille 99.978% saatavuudella, ilman suunniteltuja katkoksia.

Googlen sovellus- ja verkkoarkkitehtuuri on suunniteltu maksimaaliseen luotettavuuteen ja käytettävyyteen. Data jaetaan usealle Googlen serverille sekä datakeskukselle, joten vaikka laite tai jopa kokonainen datakeskus tuhoutuisi, on data silti aina saatavilla. Google omistaa ja operoi datakeskuksia ympäri maailmaa, mikä mahdollistaa palvelujen jatkuvan toiminnan ilman katkoksia.

Palvelut ovat suunniteltu miljoonille käyttäjille. Google testaa infrastruktuuriaan jatkuvasti kuormitustesteillä, joissa sovelluksia kuormitetaan pitkiä aikoja, suurilla datamäärillä. Tällä tavalla pystytään seuraamaan vaikutuksia esim. muistin käyttöön ja vasteaikaan. Google suorittaa myös jatkuvaa stressitestausta, jolla tarkkaillaan järjestelmän suorituskykyä epätavallisissa tilanteissa. Näitä ovat esimerkiksi tilanteet, joissa tapahtuu epätavallisen raskaita kuormituksia, tiettyjen toimintojen raskasta toistamista tai suurien numeeristen arvojen sekä suurien ja monimutkaisten kyselyiden syöttämistä tietokantajärjestelmään. Jatkuvalla testaamisella Google pystyy analysoimaan sekä kehittämään infrastruktuuriaan jatkuvasti.

Googlen tuotteisiin ja palveluihin voit siis luottaa. Ei siis ihme, että Google kasvattaa jatkuvasti jalansijaansa yhtenä markkinoiden johtavana toimijana. Suuret investoinnit takaavat myös sen, että palvelut kehittyvät jatkuvasti, joka taas tarkoittaa yrityksille entistäkin tehokkaampia ja luotettavampia työkaluja. Mikäli tekin haluatte käyttöönne markkinoiden parhaat yritysratkaisut, ota yhteyttä meihin.

Janne Taisto
Google Cloud Specialist

    Ota yhteyttä