Kirjoittaja
Serina Semi

Googlen pilvipalvelut ja minä

30/06/2017   Uusi työ

Kun viime tammikuussa aloitin Gappsin traineena, moni asia muuttui. Toki uuden työpaikan myötä tulee aina liuta uusia asioita, mutta myös totutut työtavat uudistuivat kertaheitolla. Esimerkiksi videopuhelut, yhteismuokkausmahdollisuus ja työnteko laitteella kuin laitteella muuttivat työskentelyäni.

Googlen työkalujen hyödyt näkyvät minulle selkeimmin säästettynä aikana. Löydän etsimäni tiedon helposti yhden hakutoiminnon avulla, muokkaan myyntimateriaaleja muiden kanssa yhtä aikaa ja kysyn nopeasti neuvoa työkaverilta chatissä. Voin tarkistaa päivän to do -listan jo työmatkalla bussissa ja jatkaa hommia koneella, kun pääsen toimistolle.

Googlen työkalujen hyödyt näkyvät minulle selkeimmin säästettynä aikana.

Työtavoissani on nyt myös uudenlaista vapautta ja enemmän joustavuutta. Voin helposti päättää aamulla herätyskelloa torkuttaessa, että tänään onkin etäpäivä, tänään saan enemmän aikaan omalta sohvalta – kahvin voimalla toki. Olen oppinut arvostamaan tuota vapautta, enkä ole valmis luopumaan siitä.

Omasta kokemuksesta voin todeta, että ilman jonkun kokeneemman neuvoja, en olisi osannut hyödyntää pilvipalveluita yhtä tehokkaasti työssäni, kuin mitä nyt teen. Vaikka Gmail ja Drive olivatkin ennestään tuttuja juttuja, Google-ekosysteemi kokonaisuutena oli jokseenkin tuntematon. Nyt kuulen työkavereilta jatkuvasti uusia vinkkejä ja niksejä, joilla saan kokonaisuudesta irti enemmän.

Olen oppinut arvostamaan tuota vapautta, enkä ole valmis luopumaan siitä.

Tosiasia nimittäin on se, ettei nykypäivän asiantuntijatyö ole paikkaan ja aikaan sidottua. Silloin organisaation kilpailukykyä kasvatetaan esimerkiksi tehostamalla toimintatapoja ja tarjoamalla työntekijöille nykyaikaiset työkalut käyttöön. Ota yhteyttä, niin keskustellaan teidän organisaation kehitysmahdollisuuksista Googlen avulla!

 

Serina Semi
Serina tuottaa sisältöä Gappsin kanaviin. Sisällöt syntyvät yhteistyössä Gappsin timanttisten asiantuntijoiden kanssa, jotta kaikki modernista teknologiasta ja paremmista työskentelytavoista kiinnostuneet voivat oppia aiheesta lisää.