
Googlen uudet iOS tietoturvaominaisuudet nyt saatavilla
Kansainvälisen ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyrityksen Gartnerin mukaan yli kaksi kolmasosaa työntekijöistä käyttää omia henkilökohtaisia laitteita työssään. Gartnerin Personal Technologies Study -tutkimus suoritettiin viime vuonna lähes 10 000 vastaajalle Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa. Myös Google on useammissa julkaisuissaan nostanut esille tämän vallitsevan trendin. Tuoreimpien G Suiten mobiililaitehallintaan liittyvien päivitysten valossa, Google pyrkii tukemaan organisaatioita modernien BYOD (Bring Your Own Devices) -toimintatapojen omaksumisessa.
Viimeisimmät päivitykset G Suite -palvelukokonaisuuden iOS mobiililaitehallinnassa tarjoavat pääkäyttäjille monipuolisemmat keinot varmistaa organisaation tietoja sisältävien laitteiden turvallisen käytön. Pääkäyttäjät voivat organisaation tietoturvakäytänteitä noudattaen hallita millä tavoin työntekijät käyttävät heidän G Suite -työtilejään omilla Apple iOS laitteilla. Työntekijöiden laitteissa voi esimerkiksi näkyä organisaation suositellut sovellukset ja yritysdatan synkronointia sovelluksiin pystyy valvomaan. Googlen omien Android-laitteiden tavoin, myös iOS laitehallinnan asetusten kirjo on laaja ja voit tarkistaa listauksen kaikista mahdollisista asetuksista tästä.
Merkittävin ja odotetuin päivitys liittyy yrityksen yhteystietojen hallintaan.
G Suite -pääkäyttäjät voivat nyt synkronoida yrityksen yhteystietoluettelon työntekijöidensä käyttämiin laitteisiin. Tämä parantaa iOS laitteiden yhteensopivuutta Googlen mobiililaitehallinnan kanssa mm. seuraavilla tavoilla:
- Yhteystietojen helppo asennus mobiililaitehallinnan (MDM) asennuksen yhteydessä. Käyttäjän työyhteystiedot synkronoidaan laitteelle automaattisesti kun iOS laite noudattaa yrityksen tietoturvakäytänteitä.
- Yhteystietojen etsiminen ja yhteyshenkilöille soittaminen suoraan organisaation jaetusta yhteystietoluettelosta (Global Address List, GAL) on mahdollista iOS:n natiivista puhelusovelluksesta. Lisäksi iOS:n natiivit sähköposti-, kalenteri- ja yhteystietosovellukset pystyvät hyödyntämään GAL-yhteystietoja.
- Sisääntulevan puhelun soittajan tunnistus on tuettu, mikäli soittaja on GAL-yhteystiedoissa.
- Mikäli organisaatiosi vaatii työntekijöiltään kaksivaiheista tunnistautumista (jota vahvasti suosittelemme) tai jos hyödynnätte kolmannen osapuolen tarjoamaa kertakirjautumista (Single Sign-On, SSO), työntekijöiden ei enää tarvitse käyttää erillistä sovelluksen salasanaa yrityksen yhteystietoja käyttäessään.
- Mikäli pääkäyttäjä estää tai tyhjentää käyttäjätilin, henkilöllä ei enää ole pääsyä GAL-yhteystietoihin.
Yrityksen yhteystietojen paremman hallinnan lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia käyttöön liittyviä rajoituksia, jotka saattavat parantaa organisaation tiedon turvaa. Näitä ovat esimerkiksi ruudun kuvakaappausten ja videokaappausten salliminen tai estäminen, Sirin ja Apple Watchin käyttö ja monia muita.