Kirjoittaja
Kati Makkonen

Googlen vuoden kuumimmat julkistukset paljastettiin eilen

10/03/2017   Google Cloud, Tiedote

Googlen Cloud Next -konferenssissa on eilen julkistettu useita G Suite- tuoteperhettä koskevia uudistuksia, jotka lisäävät yritysten tuottavuutta ja tietoturvaa entisestään. Google ei enää tyydy tarjoamaan pelkästään joustavuutta, laiteriippumattomuutta ja tietoturvaa pilvipalvelujen käyttäjille, vaan tuo sovelluspalettiin mausteeksi koneälyn ja enterprise-tason ominaisuuksia. Googlen koneälyn avulla datasta ja sovelluksista saadaan enemmän hyötyjä irti.

Eilen julkistetuista uusista sovelluksista tässä muutamia nostoja:

 1. Team Drives, Drive File Stream, Vault for Drive
 2. Hangouts Meet, Hangouts Chat
 3. Add-ons alusta Gmailiin

Google Drive ja uusi Team Drives

Nykyisin tuntemamme Google Drive on kehitetty helpottamaan käyttäjien arkea. Se tarjoaa yksinkertaisen ja helpon tavan tallentaa, jakaa ja käyttää tiedostoja laiteriippumattomasti. Tässä tehtävässä Google on eittämättä onnistunut, onhan siitä todisteena yli 800 miljoonaa aktiivista Drive-käyttäjää.

Eilen julkistettu Team Drives on monien tiimien pitkään janoama sovellus. Siinä missä Google Drivessa tiedostot ovat olleet käyttäjien omistamia, Team Drivesissa omistajuus on tiimeillä. Näin ollen työntekijän poistuessa organisaatiosta tiedostot eivät vahingossakaan katoa, vaan pysyvät muiden käytettävissä. Myös tiedostojen jakaminen uusille työntekijöille on aiempaa helpompaa uuden Team Drivesin myötä. Tiimit voivat hallita jakoasetuksia ilman epäselvyyksiä.

Team Drives on nyt tarjolla kaikille G Suite Business, Education ja Enterprise -lisenssien haltijoille. Yrityksen pääkäyttäjä voi napsauttaa uuden Team Drives -toiminnallisuuden halutessaan päälle hallintapaneelista.
TeamDrives

Uusi Drive File Stream korvaa aiemmin tunnetun Drive Sync -sovelluksen

Drive File Stream mahdollistaa Drive-tiedostoihin pääsyn helposti Macilla ja PC:llä. Se kykenee käsittelemään paljon suurempaa sisältömäärää kuin perinteinen sync, koska File Stream tarvitsee vähemmän tilaa käyttäjän kovalevyltä.

Sovellus järjestää ja kiinnittää Driven virtuaalisesti käyttäjän tietokoneelle verkkolevyn tapaan. Sovelluksen avulla käyttäjä voi:

 • Nähdä nopeasti kaikki Google Drive ja Team Drives -tiedostot Finderissa / Explorerissa
 • Selata ja järjestää Drive -tiedostoja lataamatta niitä tietokoneelle, jolloin kovalevy ei kuormitu
 • Valita mitä tiedostoja tai kansioita on pystyttävä käyttämään offline-tilassa
 • Avaamaan tiedostoja tunnetuissa sovelluksissa kuten Microsoft Office tai Adobe Photoshop.

Drive File Stream on tällä hetkellä tarjolla G Suite -asiakkaille Early Adopter -ohjelman kautta.

Google Vault for Drive

Google Vault tarjoaa eDiscovery ja arkistointi -toiminnallisuudet G Suite -käyttäjille. Pääkäyttäjät voivat hallita G Suite datan elinkaarta, sekä hakea, esikatsella ja ladata ulos G Suiteen tallennettua dataa.

Vault for Drive mahdollistaa lisäksi käyttäjien Drive ja Team Drives -tiedostojen hallinnoimisen. Vault for Driven avulla voidaan:

 • Luoda sääntöjä, joiden mukaan tietoa säilytetään
 • Löytää kaikki Drive tiedostot nopeasti
 • Ladata ulos tiedostoja tai arkistoida tarvittaessa

Google Vault for Driven myötä G Suite on entistä yhteensopivampi myös yritysten vaativimpien tietoturvasääntöjen kanssa. Ratkaisu on tarjolla kaikille G Suite Business, Education ja Enterprise -lisenssien haltijoille.

Vault for Drive

Aiempaa parempi videoneuvottelukokemus Hangouts Meet -sovelluksella

Hangouts Meet on uusi videoneuvottelusovellus, joka on suunniteltu vaivattomaan neuvotteluun. Uudistettu sovellus tarjoaa aiempaa paremman videon ja äänen laadun. Neuvotteluun osallistuminen on helpompaa ja nopeampaa kuin aiemmin. Osallistujien ei tarvitse ladata mitään, eikä asentaa selaimeen ylimääräisiä lisäosia. Lisäksi Enterprise-lisenssiin kuuluu  sisäänsoittomahdollisuus.

Hangouts Meet on välittömästi saatavilla. Pääkäyttäjä voi valita hallintapaneelista mitä Hangoutsia käytetään.

Hangouts Chat

Hangouts Chat tarjoaa tiimeille uudenlaisen tavan olla yhteydessä toisiinsa virtuaalihuoneissa. Syvä G Suite integraatio mahdollistaa dokumenttien, taulukoiden, esityskalvojen, kalenterin ja muiden tiedostojen upottamisen suoraan keskusteluihin, joka tehostaa yhdessä työskentelyä ja viestimistä.

Hangouts Chatissa on perinteistä Hangoutsia parempi hakutoiminto, ketjutetut keskustelut (threaded conversation) ja koneälyä hyödyntävät chattibotit. Hangouts Chat on tarjolla kaikille G Suite -asiakkaille Early Adopter -ohjelman kautta.

Hangouts Chat

Lisäosa-alusta Gmailille

Gmail Add-ons tarjoaa ohjelmistokehittäjille tavan yhdistää kolmannen osapuolen sovellukset Gmailiin. Integraatiokoodi kirjoitetaan kerran, jonka jälkeen se toimii Gmail sovelluksissa niin Android, iOS kuin selain -ympäristössä saman tien. Gmail-käyttäjät pystyvät myöhemmin tämän vuoden aikana lataamaan lisäosia suoraan G Suite Marketplacessa. Kiinnostuneet ohjelmistokehittäjät voivat ilmoittautua mukaan Developer Preview:n kautta.

Jos kaipaat lisätietoa Googlen julkistuksista niin olethan yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää julkistuksista.

 

Kati Makkonen
Head of Marketing and Communications
Katin vastuulla on viestiä asiakkaille kaikissa viestintäkanavissa sekä suunnitella ja toteuttaa liiketoimintaa tukevia aktiviteetteja yhdessä myynnin kanssa.

  Ota yhteyttä