Kirjoittaja
Sini Liu

Hae kätevästi mitä vaan suoraan selaimestasi

07/03/2017   Viikon vinkki

Oletko miettinyt kuinka monta kertaa päivässä suoritat haun internetissä? Tai kuinka monta minuuttia, ehkä jopa tunteja, sinulla kuluu työajastasi pelkästään hakemiseen? McKinseyn raportin mukaan joillakin aloilla se voi olla jopa 19% työajasta. Accenturen tutkimus puolestaan huomasi, että esimiehillä tämä etsimiseen kulutettu aika voi kivuta niinkin ylös kuin 2 tuntiin päivässä.

Miten siis onnistuisin löytämään hakemani tiedon nopeammin? –Ratkaisu on Chromen omnibox-haku.

Omnibox-haku Chromessa vähentää klikkauksien ja siirtymien määrää hakuprosessissasi. Jos minun pitäisi nimetä paras, työtäni nopeuttavin niksi olisi se omnibox-haku. Ei epäilystäkään.

Miten omnibox-haku sitten toimii?

1. Kirjoitat avainsanan omniboxiin, joka kertoo Chromelle minkä sivuston hakukonetta sen tulee käyttää.
2. Paina välilyöntiä.
3. Kirjoita hakutermisi omniboxiin.

Esimerkiksi kun haluan hakea Google Drivestä tiedostoja, kirjoitan omniboxiin avainsanaksi d, painan välilyöntiä ja kirjoitan hakutermin, kuten kissa.

omniboxorig

Seuraamalla ohjeitamme pääset sinäkin nauttimaan nopeammasta käyttökokemuksesta Chromessa:

1. Avaa Chrome-asetukset joko menemällä valikkoon tai kirjoittamalla omniboxiin chrome://settings/.
2. Vieritä alas Haku-kohtaan ja klikkaa “Hallinnoi hakukoneita”.
3.Määritä Hakukone, avainsana ja url-osoite. Hakukone on nettisivuston nimi, jolta haluat hakea jotain. Avainsanalla kerrot omniboxille, minkä sivuston hakukonetta sen tulee käyttää. Url puolestaan vie oikeaan hakuosoitteeseen.

omnibox2

Chrome muistaa automaattisesti sivustot, joilta olet hakenut jo jotain. Todennäköisesti suurin osa tarvitsemistasi hakukoneista löytyykin asetuksista valmiina, eikä sinun tarvitse syöttää kuin avainsana.

Lisää löytämisen iloa päivääsi!

Sini Liu
Change Consultant

    Ota yhteyttä