Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Hallinnoi Windows 10 -laitteita G Suite -hallintakonsolin kautta

Viimeisimmän julkistuksen myötä Googlen laitehallinta laajenee Windows-laitteisiin. Tulevaisuudessa Windows 10 -laitteita pystyy hallinnoimaan keskitetysti G Suite hallintakonsolista yhdessä Android, iOS, Chrome ja Jamboard -laitteiden kanssa. Päivitys tuo mukanaan myös SSO-kertakirjautumisen, eli käyttäjät pystyvät kirjautumaan G Suiteen ja muihin SSO:ta tukeviin sovelluksiin jatkossa helpommin Windows 10 -laitteiltaan.

Ominaisuus tulee saataville ainoastaan G Suite Enterprise, G Suite Education Enterprise ja Cloud Identity Premium -palvelutasot omaaville organisaatioille. Ennen yleistä julkistusta (ns. general availability), Windows-laitehallintaa pääsee etunenässä kokeilemaan beta-käyttäjät, eli organisaatiot jotka ovat erikseen hakeneet testaajiksi tälle ”kiihdytyskaistalle”. Beta-hakemukseen voi tutustua tarkemmin täällä. Lähtökohtaisesti hakemuksen on tehtävä organisaation G Suite-ympäristön Super Admin -oikeudet omaava käyttäjä.

 

Miksi tämä on huomionarvoinen uutinen?

Automaattinen laitteiden rekisteröinti, kyvykkyys turvata kaikki organisaation laitteet keskitetysti samasta hallintakonsolista, pilvipohjainen laiteasennusten ja käytänteiden käyttöönotto sekä mahdollisuus etätyhjentää laitteet esimerkiksi varkaustapauksissa tulevat virtaviivaistamaan ja helpottamaan laitteiden hallintaa tuoden organisaatiolle parhaat mahdolliset edellytykset ylläpitää korkeita tietoturvan standardeja.

Edellä mainitut valtit ovat varmasti useampia pääkäyttäjiä innostavia asioita, mutta hyötyjä on tietysti myös laajimmalle käyttäjäkunnalle eli itse loppukäyttäjille. Konkreettisena esimerkkinä on sovelluksiin kirjautumisen helpottuminen ja siten nopeampi pääsy varsinaisen työn touhuun. Käyttäjän täytyy kirjautua Windows 10 -laitteelleen G Suite -tunnuksellaan ja tämän jälkeen heillä on suoraan turvallinen pääsy niin omiin G Suite -sovelluksiinsa, kuten Gmailiin ja Driveen, kuin myöskin muihin organisaatiossa käytössä oleviin pilvipohjaisiin sovelluksiin, jotka sallivat SSO-kertakirjautumisen.

 

Pähkinänkuoressa Windows 10 -laitehallinta mahdollistaa seuraavat asiat:

  • Käyttäjät voivat kirjautua Windows 10 -laitteille  hyödyntäen G Suite -tiliään ja tunnistautua SSO-kertakirjautumista hyödyntäen myös muihin tuettuihin 3. osapuolen sovelluksiin
  • Pääkäyttäjät pystyvät varmistamaan, että kaikki Windows 10 -laitteet joita käytetään G Suite -palveluihin kirjautumiseen ovat päivitettyjä, turvallisia ja määräysten mukaisia organisaation tietoturvakäytänteiden kanssa
  • Google suojaa käyttäjätilit kalasteluilta, kaappauksilta ja varoittavat epäilyttävistä kirjautumisista
  • Vahvistaa Googlen Beyond Corp -ajatusmalliin pohjautuvaa älykästä pääsynhallinta (context aware access) tarjoamalla tietoa päätelaitteiden turvallisuuden tilasta
  • Mahdollistaa laitteiden etätyhjennyksen ja laiteasennusten päivittämisen Googlen pilven kautta

 

Mikäli haette organisaationne aiemmin mainituksi beta-käyttäjäksi, huomioittehan hakemuslomakkeessa esitetyt rajoitukset koskien Microsoftin System Center Configuration Manageria (SCCM). Johtuen nykyisestä Windowsin rajoituksesta, mikäli laitteissanne on SCCM clientti, laitteiden mukaan ottaminen ”Enhanced desktop security for Windows” beta-ohjelmaan ei tule tässä vaiheessa vielä onnistumaan.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

Lue lisää samanlaisia artikkeleita