Kirjoittaja
Niko Kultalahti

Hallitse LDAP -sovelluksiasi Cloud Identityn avulla.

Lokakuussa Next ‘18 -tapahtuman yhteydessä Google julkaisi Secure LDAP -ominaisuuden, jonka avulla perinteisiä LDAP -sovelluksia ja IT-infrastruktuuria voidaan hallita G Suiten tai Cloud Identityn avulla. Nyt Secure LDAP on tullut yleisesti saataville.

Mikä on LDAP?

LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) on hakemistopalvelujen käyttöön tarkoitettu verkkoprotokolla. Sen yleisin käyttötarkoitus on käyttäjätunnistus ja käyttöoikeuksien tarkistaminen.

Mikä on Cloud Identity?

Cloud Identity on Identity-as-a-Service (IDaaS) -ratkaisu joka mahdollistaa keskitetyn käyttäjien, ryhmien ja yrityksen resurssien hallinnan pilviympäristössä. Autamme mielellämme, jos haluat kuulla Cloud Identitystä lisää.

Miten Secure LDAP toimii?

Samalla kun SaaS-palveluiden käyttö jatkaa kasvuaan, monet organisaatiot joutuvat edelleen luottamaan perinteiseen LDAP:iin sovellusten ja IT-infrastruktuurin autentikoinnissa. Googlen Secure LDAPin avulla voidaan keskittää sekä SaaS- että perinteisten sovellusten (käyttäjä)hallinta, olivatpa sovellukset sitten paikallisia tai pilvessä.

secure ldap kaavio

 

Secure LDAP mahdollistaa autentikoinnin, autorisoinnin sekä käyttäjä-/ryhmätietojen haun LDAP:iin tukeutuvista sovelluksista ja infrastruktuurista. Secure LDAP käyttää yhtä käyttäjätietokantaa, jonka ansiosta sovellusten käyttäjät voivat käyttää samoja kirjautumistietojaan sekä G Suiten ja muiden SaaS -sovellusten kanssa, että perinteisissä sovelluksissa. Perinteistä LDAP:ia käyttävät sovellukset ja IT-infrastruktuurin järjestelmät voidaan konfiguroida käyttämään Cloud Identityn Secure LDAP:ia, jolloin loppukäyttäjien ei tarvitse vaihtaa tapaa, jolla he kirjautuvat käyttämiinsä sovelluksiin tai järjestelmiin.

screenshot secure LDAP

 

Secure LDAP:n käytössä on useita huomattavia etua. Kun sovelluksia ja käyttäjiä hallitaan yhdestä paikasta, se vähentää hallittavuuden monimutkaisuutta, tehostaa IT:n toimintaa ja sitä kautta laskee kuluja. Secure LDAP laskee myös riippuvuutta perinteisiin käyttäjätietokantoihin ja hakemistopalveluihin, kuten Active Directoryyn. Lisäksi yhden alustan käyttö käyttäjätietojen, identiteettien ja käytäntöjen hallitsemiseen parantaa tietoturvaa.

Mikä tahansa sovellus joka tukee LDAP:ia SSL:n (Secure Socket Layer) yli pystyy hyödyntämään Cloud Identityn Secure LDAP.ia.

Kuinka ottaa Cloud Identity ja Secure LDAP käyttöön?

Secure LDAP tuodaan asteittain kaikille Cloud Identity Premium, G Suite Enterprise, G Suite for Education ja G Suite Enterprise for Education -asiakkaille.

Jos teillä on omilla palvelimillanne olevia sovelluksia joilla on omat erilliset käyttäjätietokantansa kirjautumistietoineen, Secure LDAP:n avulla voidaan yksinkertaistaa käyttäjäkokemusta sekä ylläpitoa. Jos ylläpidätte Active Directoryä vain mahdollistaaksenne sovellustenne käytön, tai vasta harkitsette hakemistopalvelun pystyttämistä sovelluksiin pääsyn helpottamiseksi, ota meihin yhteyttä niin selvitämme mielellämme olisiko Googlen Secure LDAP teille sopivampi ratkaisu.

Kuvat: Google

Niko Kultalahti
Head of Marketing

Lue lisää samanlaisia artikkeleita

    Ota yhteyttä