Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Hangouts Meet saa uuden ilmeen

13/05/2019   G Suite, Päivitykset

Google julkaisee Hangouts Meetiin uudet asettelut, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin videopuhelutilanteisiin tuoden osallistujat ja esitysmateriaalit paremmin esille.

Uusia asetteluja on yhteensä neljä: valokeila (eng. spotlight), laatat (tiled), rinnakkaiset (side by side) ja sivupalkki (side bar). Vanhat näkymät korvautuvat uusilla automaattisesti Googlen viedessä päivitystä läpi organisaatioiden verkkotunnuksissa – kurkkaa julkaisuaikataulut tämän blogin lopusta.

Valokeila / Spotlight
Tämä asettelu keskittää huomion yksittäiseen esitykseen tai puhujaan. Valokeila-näkymä menee automaattisesti päälle, kun olet videopuhelussa ainoastaan yhden muun osallistujan kanssa, kun joku osallistujista on kiinnitetty ruudulle (pin to screen) tai kun käynnissä on esitys, jossa ei ole aktiivista puhujaa, jolla olisi videokuva päällä.

kuvakaappaus spotlight asetelmasta

Laatat / Tiled
Tämä asettelu näkyy oletuksena pienemmän osallistujamäärän videopuheluissa, joissa ei ole esitystä käynnissä. Näkymä jakaa ruudun neljään yhtä suureen osaan, minkä tarkoitus on tehdä kokouksesta mahdollisimman osallistava.

kuvakaappaus tiled asetelmasta

Rinnakkainen / Side by side
Rinnakkainen näkymä on automaattisesti päällä, kun käynnissä on esitys, jossa on aktiivinen puhuja, jolla on videokuva päällä. Asettelun päähuomio on esityksessä ja korkeintaan kolme osallistujaa näkyy vuorotellen esityksen oikealla sivulla olevissa päällekkäisissä ruuduissa. Tämä mahdollistaa sujuvammin puhujan näkemisen hänen pitäessään esitystä.

kuvakaappaus side by side asetelmasta

Sivupalkki / Sidebar
Uusi sivupalkkinäkymä tuo parempaa selkeyttä isoihin videopalavereihin. Oikea sivupalkki on suunniteltu mahduttamaan mahdollisimman monen osallistujan videokuvat näkymään.

kuvakaappaus sidebar asetelmasta

Hangouts Meetin asettelu muuttuu automaattisesti videopuhelutilanteen ja osallistujien mukaan. Tämän lisäksi käyttäjät voivat itse valita suosimansa näkymän “Muokkaa asettelua” -valikosta.

Päivitykset Hangouts Meetin asetteluun tulevat automaattisesti sekä web-käyttöliittymään (https://meet.google.com) että Hangouts Meet Hardware -videolaitteisiin. Muutos koskettaa kaikkia G Suite -lisenssitasoja ja kohdistuu loppukäyttäjiin. Pääkäyttäjiltä ei vaadita toimenpiteitä, joskin loppukäyttäjäviestintä muutoksesta on suositeltavaa.

Organisaatiot voivat odottaa muutosten voimaan astumista seuraavien julkaisuaikataulujen mukaisesti:

  • Yleisellä julkaisuaikataululla olevat domainit (scheduled release domains):
    • Yli 15 päivää uuden ominaisuuden näkymiseen loppukäyttäjille alkaen 14.5.2019.
  • Nopealla julkaisuaikataululla olevat domainit (rapid release domains):
    • N. 15 päivää ominaisuuden näkymiseen alkaen 30.4.2019.
Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.