Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Hangouts Meet -sisäänsoitto suomalaisilla puhelinnumeroilla nyt mahdollista myös Basic ja Business -tileillä

23/10/2019   G Suite, Päivitykset

Aiemmin ainoastaan Googlen edistyneimpään lisenssitasoon, G Suite Enterpriseen, kuuluva sisäänsoittotoiminto suomalaisnumeroilla on nyt saatavilla myös G Suite Basic- ja Business-tasoilla. Ominaisuus julkaistiin lisäksi oppilaitoksille suunnatulle G Suite Enterprise for Education -lisenssille.

Ennen tätä päivitystä, Basic ja Business -palvelutasoissa ei ollut saatavilla suomalaisia puhelinnumeroita, vaan sisäänsoitto Hangouts Meet -videopalavereihin on tapahtunut Yhdysvaltojen suuntanumeron mukaisesti.  Tämä on nostanut ominaisuuden käyttökustannuksia ja voinut joissain organisaatioissa myös hankaloittaa kyseisen toiminnon hyödyntämistä. G Suite Enterprise -palvelutasossa kansainväliset sisäänsoittonumerot – mukaan lukien Suomen suuntanumero – ovat olleet saatavilla jo viime vuodenvaihteesta lähtien.

erot aiemman ja nykyisen sisäänsoitto-ominaisuuden puhelinnumeroissa

Google on pyrkinyt ratkaisuillaan antamaan loppukäyttäjille eväät mahdollisimman sujuviin palavereihin keskittyen erityisesti nopeaan kokousten luomiseen ja niihin vaivattomaan liittymiseen. Sisäänsoitto-ominaisuus toimii apuna varsinkin tilanteissa kun internet-yhteys ei riitä hyvänlaatuisen videopuhelun kannattelemiseen.

Jokaiselle kalenteritapahtumalle, johon on lisätty videoneuvottelu generoidaan automaattisesti oma sisäänsoittonumero sekä pääsykoodi, mikäli organisaation pääkäyttäjä ei ole erikseen estänyt sisäänsoitto-ominaisuuden käyttämistä.

Huomioithan, että ennen tätä uudistusta luotujen Hangouts Meet -tapaamisten sisäänsoittonumero ei automaattisesti muutu. Uudet kalenteritapahtumat saavat automaattisesti suomalaiset sisäänsoittonumerot.

kalenteritapahtuma suomalaisella Hangouts Meet -sisäänsoittonumerolla

Näin liityt Hangouts Meet -tapaamiseen puhelimellasi:

  1. Avaa tapahtuma Google kalenterista tai sinulle sähköpostiin saapuneesta kalenterikutsusta. Tästä näet puhelinnumeron ja PIN-koodin, joita tarvitset liittyäksesi.
  2. Näppäile kännykkääsi kutsussa näkyvä puhelinnumero.
  3. Syötä PIN-koodi ja paina lopuksi myös koodissa näkyvää #-merkkiä.
Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.