Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Hangouts Meet -sisäänsoitto suomalaisilla puhelinnumeroilla nyt mahdollista myös Basic ja Business -tileillä

23/10/2019   G Suite, Päivitykset

Aiemmin ainoastaan Googlen edistyneimpään lisenssitasoon, G Suite Enterpriseen, kuuluva sisäänsoittotoiminto suomalaisnumeroilla on nyt saatavilla myös G Suite Basic- ja Business-tasoilla. Ominaisuus julkaistiin lisäksi oppilaitoksille suunnatulle G Suite Enterprise for Education -lisenssille.

Ennen tätä päivitystä, Basic ja Business -palvelutasoissa ei ollut saatavilla suomalaisia puhelinnumeroita, vaan sisäänsoitto Hangouts Meet -videopalavereihin on tapahtunut Yhdysvaltojen suuntanumeron mukaisesti.  Tämä on nostanut ominaisuuden käyttökustannuksia ja voinut joissain organisaatioissa myös hankaloittaa kyseisen toiminnon hyödyntämistä. G Suite Enterprise -palvelutasossa kansainväliset sisäänsoittonumerot – mukaan lukien Suomen suuntanumero – ovat olleet saatavilla jo viime vuodenvaihteesta lähtien.

erot aiemman ja nykyisen sisäänsoitto-ominaisuuden puhelinnumeroissa

Google on pyrkinyt ratkaisuillaan antamaan loppukäyttäjille eväät mahdollisimman sujuviin palavereihin keskittyen erityisesti nopeaan kokousten luomiseen ja niihin vaivattomaan liittymiseen. Sisäänsoitto-ominaisuus toimii apuna varsinkin tilanteissa kun internet-yhteys ei riitä hyvänlaatuisen videopuhelun kannattelemiseen.

Jokaiselle kalenteritapahtumalle, johon on lisätty videoneuvottelu generoidaan automaattisesti oma sisäänsoittonumero sekä pääsykoodi, mikäli organisaation pääkäyttäjä ei ole erikseen estänyt sisäänsoitto-ominaisuuden käyttämistä.

Huomioithan, että ennen tätä uudistusta luotujen Hangouts Meet -tapaamisten sisäänsoittonumero ei automaattisesti muutu. Uudet kalenteritapahtumat saavat automaattisesti suomalaiset sisäänsoittonumerot.

kalenteritapahtuma suomalaisella Hangouts Meet -sisäänsoittonumerolla

Näin liityt Hangouts Meet -tapaamiseen puhelimellasi:

  1. Avaa tapahtuma Google kalenterista tai sinulle sähköpostiin saapuneesta kalenterikutsusta. Tästä näet puhelinnumeron ja PIN-koodin, joita tarvitset liittyäksesi.
  2. Näppäile kännykkääsi kutsussa näkyvä puhelinnumero.
  3. Syötä PIN-koodi ja paina lopuksi myös koodissa näkyvää #-merkkiä.
Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

Lue lisää samanlaisia artikkeleita