Kirjoittaja
Kati Makkonen

Joko tiedät, mikä on Universe?

21/03/2016   Happeo, Uusi työ

Gapps toi vastikään markkinoille maailman ensimmäisen Google-pohjaisen Intranet-sovelluksen, Universen. Sovellus esiteltiin Googlen yhteistyökumppaneille Las Vegasissa 9.maaliskuuta 2016. Kenties seurasitkin julkistusta etänä? Jos tämä meni sinulta ohi suun, niin voit milloin tahansa katsoa Periscope-nauhoituksen tilaisuudesta.

Lyhyesti; Universe on Google Appseihin täydellisesti integroituva yrityksen sisäisen viestinnän työkalu. Sen perustoiminnallisuudet jakautuvat kolmeen pääkategoriaan; sivustot, kanavat ja ihmiset.

Sivustot tarjoaa mahdollisuuden rakentaa perinteisempää Intranet-viestintää, mikä koskee yrityksen koko henkilöstöä. Tällaista viestintää ovat yleensä erilaiset HR-tiedotteet, -lomakkeet ja -ohjeet. Tiedon on oltava jokaisen työntekijän saatavilla ja ennen kaikkea helposti löydettävissä.

Kanavat-osio on erinomainen projektityöskentelyyn. Voit luoda jokaiselle eri projektillesi oman työryhmän, jonne lisäät asianosaiset tiiminjäsenet mukaan. Työryhmien sisällä voit jakaa dokumentteja, sekä viestiä ja työskennellä tiimisi kanssa reaaliajassa. Idea on, että kaikki tiettyyn projektiin liittyvä informaatio ja kommunikaatio keskitetään sille määritetyn työryhmän sisälle. Näin jokaisella on aina ajantasaisin tieto projektin tilanteesta. Lisäksi saat näkymän itse määrittämäsi projektiryhmän yhteiseen kalenteriin, mikä helpottaa ja tehostaa projektityöskentelyn suunnittelua.

Ihmiset-toiminnon alta löydät yrityksenne henkilöstön yhteystiedot, osaamisalueet, sekä organisaatiorakenteen, aina ajantasaisina. Edistyksellisen hakutoiminnon avulla voit etsiä henkilöä esimerkiksi jonkin tietyn osaamisen perusteella tai vaikkapa puhelinnumeron avulla, jos et muista minkä niminen oli se sinulle soittanut kollega, jolle sinun pitäisi lähettää sähköpostia.

Pääkategorioiden lisäksi mainittakoon myös Universen ensiluokkaiset hakuominaisuudet. Voit etsiä tiedostoja ja kansioita, ihmisiä ja osaamista, tai tapahtumia, sähköposteja  ja keskusteluja. Parasta on, ettei sinun tarvitse valita mistä lokaatiosta Universe tietoa etsii, vaan haku tapahtuu automaattisesti kaikista Universeen integroiduista Google Apps -työkaluista.

Gapps rohkaisee yrityksiä tarjoamaan loppukäyttäjilleen modernit työvälineet, jotka edistävät tiimityön tuottavuutta ja tukevat avointa viestintäkulttuuria. Eikö sinunkin mielestäsi olisi jo aika heittää hyvästit vanhakantaisille järjestelmille, jotka ovat epäkäyttäjäystävällisiä ja muistuttavat lähinnä tiedonhautausmaita?

Tämä on Universe, uuden ajan viestintäsovellus.

Lue lisää Universen verkkosivuilta sekä aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Kati Makkonen
Head of Marketing and Communications
Katin vastuulla on viestiä asiakkaille kaikissa viestintäkanavissa sekä suunnitella ja toteuttaa liiketoimintaa tukevia aktiviteetteja yhdessä myynnin kanssa.

    Ota yhteyttä