Kirjoittaja
Kasper Pöyry

Jos kerrankin muutosta ajaisi mahdollisuudet eikä ongelmat

Kirjoitin terveisiä uutiskirjeellemme ja innostuin aiheesta niin, että ytimekkäistä terveisistä tulikin pidempi teksti teknologian ja sen aiheuttaman muutoksen sielunelämästä.

Alkuvuoden aikana toimintamme pääpaino on ollut entistä enemmän uusien toimintatapojen ja joustavampien ratkaisujen kehittämisessä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tässä avainasemaan nousevat nykyisten SaaS-palveluiden, kuten G Suiten ja Universen, rinnalle täysin uudet Googlen pilven päälle rakennetut digitaaliset palvelut. Enää emme ole siis pelkästään Suomen johtava G Suite – käyttöönottoihin erikoistunut asiantuntijatalo, vaan täysiverinen Google Cloud teknologiaa hyödyntävä ohjelmistokehitystalo.

Keskiössä on aina pyrkimys auttaa asiakkaitamme työskentelemään tehokkaammin parhaita työvälineitä hyödyntäen.

Ydintoimintamme ei ole muuttunut tai tule muuttumaan. Keskiössä on aina pyrkimys auttaa asiakkaitamme työskentelemään tehokkaammin parhaita työvälineitä hyödyntäen. Nyt meillä on onneksemme vain entistä enemmän keinoja löytää sopivin ratkaisu. Tästä on muodostunut Gappsin sisällä oma liiketoimintayksikkö Gapps Solutions, josta lisää myös muutamassa viime blogissa. Yksin ei tätäkään puolta tarvitse polkaista pystyyn, kun käytössä on Google Cloud Platformin kaltainen ympäristö ja kumppanuus. Samaan hengenvetoon Google on tuonut markkinoille ryminällä mm. uudet ohjelmistokehityksen ja datavisualisoinnin supertyökalut – Google App Makerin ja Data Studion, jotka luovat jälleen kerran valtavasti uusia mahdollisuuksia yrityksille.

Vaikka sormet syyhyävät päästä toteuttamaan mitä villimpiä softaproggiksia ja käyttöönottoja, niin pysähdytäänpä hetkeksi miettimään mikä on tällaisen projektin haluttu lopputulos. Onko se uusi lisäkikkare vanhaan prosessiin, vanhan prosessin digitalisointi vai kokonaan uusi prosessi ja toimintamalli? Anna-Liisa pohtii aiheellisesti blogissaan muutoksen läpiviemistä ja miten selkeällä suunnan asettamisella yritys pääse joukkueena tavoitteisiinsa. Uuden teknologian mukanaan tuomassa muutoksessa avainasemassa on organisaation kyky sopeutua muutoksiin ja oppia uutta, sillä vain näin voidaan luoda todellista uutta kilpailukykyä. Pelkästään hyvällä softalla tai ratkaisulla ei saa muutosta aikaiseksi, olivat ne miten hyviä tahansa, ja tämä tulee siis softatoimittajan suusta.

Miksi teillä muutetaan asioita? Vastauksen ja suunnan pitäisi olla selvä mikäli haluaa, että oma yritys on edes olemassa 10 vuoden päästä.

Organisaatioiden laajemmatkin IT-uudistukset lähtevät usein pienistä ärsykkeistä ja niitä lähestytään varsin teknisesti. Usein muutoksia tehdään, kun halutaan esimerkiksi paremmin toimivat sähköpostit, enemmän muistitilaa tai näppärät sovellukset kännykkään koska vanha malli tuntuu kankealta. Tällöin kuitenkin lähdetään liikkeelle ongelmista ja yksinkertaisista rajoitteista joita vanha toimintamalli tai teknologia on meille asettanut. Mutta mitäpä jos muutosta ajaisi edes kerran mahdollisuudet ja uuden toimintamallin hakeminen, eikä pelkkien ongelmien korjaaminen?

Yritykset perinteisesti korjaavat ongelmiaan vaihtamalla sähköpostit uuteen järjestelmään tai vaihtamalla toimittajaa, ehkä jotkut repäisevät ja vievät osan tiedoista pilveen. Pelkästään teknologian vaihdoksella tai päivittämisellä ei kuitenkaan saada muutosta aikaiseksi. On turha laittaa laastaria avohaavan päälle. Muutos ja uudet mahdollisuudet saadaan aikaiseksi muuttamalla toimintatapojamme ja teknologian tulisi aina mahdollistaa se, ei olla jarruna. Mieti siis hetki. Miksi teillä muutetaan asioita? Vastauksen ja suunnan pitäisi olla selvä mikäli haluaa, että oma yritys on edes olemassa 10 vuoden päästä.

Kasper Pöyry
Toimitusjohtaja / CEO
Kasper vetää Gappsin liiketoimintaa ja pitää huolen, että Gappsilaiset ja asiakkaat voivat hyvin. Gappsin kasvutarinan rakentaminen ja uudet teknologiat ovat hänen loputtoman kiinnostuksensa kohteita.

    Ota yhteyttä