Kirjoittaja
Emma Sulkanen

Kannattaako yrityksen sitoa datansa tiettyyn maantieteelliseen paikkaan?

Tsekkaa yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen Googlen datan sijaintiin

 

Onko yrityksen data paremmassa turvassa, jos se sijaitsee Euroopassa?

Googlelle tietoturvakysymykset ovat ensisijaisen tärkeitä. Googlen pilvessä sijaitseva data on turvassa riippumatta siitä, mihin se on maantieteellisesti sijoitettu.

Google suojaa tietoja monitasoisella suojauksella ja johtavilla salaustekniikoilla. Googlen ylläpitämää pilvi-infrastruktuuria valvotaan jatkuvasti tietojen turvassa pysymiseksi sekä haittaohjelmien ja virusten ehkäisemiseksi. Tiedot on myös tallennettu useisiin palvelinkeskuksiin, jolloin tarvittaessa tiedon siirtäminen keskuksesta toiseen tapahtuu automaattisesti ja saumattomasti.

Google on sisäänrakentanut tietoturvan kaikkiin palveluihinsa. Esimerkiksi Chromen automaattinen tietoturvapäivitys ja Gmailin epäilyttävät viestit suodattava roskapostin esto takaavat turvallisen toimintaympäristön myös vähän huolettomammille käyttäjälle.

 

Google suojaa tietoja monitasoisella suojauksella ja johtavilla salaustekniikoilla.

 

Mitä hyötyä datan sitomisesta tiettyyn maantieteelliseen paikkaan voi olla?

Datan sitomisesta tiettyyn paikkaan ei ole erityistä hyötyä. Jossain tilanteissa etu voi olla datan nopeampi käsittely. Etu on lähinnä nimellinen ja mahdollinen vain siinä tapauksessa, että dataa käsitellään samalla alueella kuin mihin se on sidottu.

Jotkut sidosryhmät saattavat vaatia sitomaan tietonsa Euroopan sisälle. Mahdollisuus määritellä datan sijainti tiettyyn paikkaan varmistaa yrityksen toiminnan näissä tilanteissa.  

 

Mitä haittaa datan sitomisesta tiettyyn maantieteelliseen paikkaan voi olla?

Datan sitominen yhteen paikkaa voi näkyä käyttökokemuksessa: Datan käsittelyssä voi olla viive silloin, kun sitä käsitellään sijoituspaikan ulkopuolelta. Kansainvälisille yrityksille tämä voi merkitä viivettä esimerkiksi dokumenttien jakamisessa ja samanaikaisessa käsittelyssä.

Loppukäyttäjän näkökulmasta on aina joustavinta, että palvelu tarjotaan maantieteellisesti lähimmästä sijainnista. Tämä on pilvipalveluiden suuri etu erityisesti globaaleissa yrityksissä.

 

Loppukäyttäjän näkökulmasta on aina joustavinta, että palvelu tarjotaan maantieteellisesti lähimmästä sijainnista. Tämä on pilvipalveluiden suuri etu erityisesti globaaleissa yrityksissä.

 

Voiko vain osan yrityksen datasta sitoa tiettyyn paikkaan?

Yritys voi valita yhden sijaintipaikan koko yritykselle tai jakaa eri ryhmiä tai osastoja eri alueille organisaatioyksikkökohtaisesti. Näin voidaan tarjota paras mahdollinen palvelu ja käyttökokemus organisaation eri käyttäjäryhmille.

 

Miten pystyn määrittelemään G Suitessa, missä yrityksen data sijaitsee?

Datan sijainnin pystyy valitsemaan G Suite Business-, G Suite Enterprise ja Drive Enterprise -tason lisensseillä.

G Suitessa datan sijaintiin liittyvät asetukset määritellään hallintapaneelista kohdasta Company Profile > Show More > Data Regions.

Käyttäjällä tulee olla admin-oikeudet pystyäkseen tekemään muutokset.

 

Emma Sulkanen
Change Manager

Lue lisää samanlaisia artikkeleita

    Ota yhteyttä