Korvaa kalliit kyselytyökalusi Google Formsilla

Kuulostaako tutulta: tapahtuman ilmoittautumislomake pitäisi saada tehtyä heti, mutta yrityksen ainoa kyselytyökalun hallitseva ihminen on lomalla. Tai kyselytyökalun lisenssin haltija on sihteeri, viestintävastaava tai HR-ihminen, jolla painavat muutkin työt päälle. Mitäpä, jos voisit itse luoda viidessä minuutissa tiimisi kehittämispäivän tai seminaarin ilmoittautumislomakkeen tai tuoda asiakastyytyväisyyskyselynne nykyaikaan?

Jos käytössäsi on Googlen työkalupakki, ei tämä ole utopiaa. G Suitessa aivan jokaisella työntekijällä on mahdollisuus luoda toimivia, kauniisti eri laitteille skaalautuvia kyselyitä ja lomakkeita.

Kuten Googlen työkalut muutenkin, myös Forms tarjoaa rajattomia vaihtoehtoja niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin kyselyiden laatijalle. Toisin kuin monet kalliisti lisensoidut kyselytyökalut, Google Forms on intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Jos et usko, kokeile itse: mene osoitteeseen forms.google.com, luo uusi kysely, lisää kysymyksesi ja lähetä se vastaanottajille.

Top 5 lempiominaisuuteni Google Formsissa:

  1. Upota lomake sähköpostin viestikenttään ja nauti huikeasta vastausprosentista. Kun lähetät kyselyitä sähköpostitse, muista klikata rasti ruutuun kohdassa Lisää lomake sähköpostiin / Include form in email. Tällöin vastaanottaja voi klikkailla vastauksensa suoraan sähköpostistaan käsin, ja kyselyiden vastausprosentti on reilusti korkeampi kuin pelkän linkin kautta
  2. Räätälöi raportit kätevästi ja visuaalisesti. Formsin oma raporttiosio antaa perusraportin yhden napin painalluksella. Jos haluat edistyneempiä raportteja, ei sinun tarvitse edes olla taulukkolaskentaguru. Formsin vastaukset saa päivittymään suoraan Google Sheetille, ja sen sisäänrakennettu Explore-toiminto ehdottaa keräämäsi aineiston perusteella visualisointeja, keskiarvoja ja muita tapoja esittää tuloksia.
  3. Ohjaa vastausten perusteella jatkopoluille. Jos haluat ohjata eri tavoilla vastanneet eri reiteille kyselyssä, luo vain uusi osio ja määrittele vastausten perusteella jatkopolut.
  4. Korjaa kyselyä myös julkaisun jälkeen. Huomasitko kirjoitusvirheen? Unohtuiko olennainen asia? Ei hätää, Google Forms mahdollistaa muokkauksen myös julkaisun jälkeen.
  5. Kaverille kanssa! Luo kyselyrunko ja kutsu kollega työstämään se valmiiksi. Voit jakaa muokkaus- ja katseluoikeuksia tekemääsi kyselyyn aivan samalla tavalla kuin muihinkin Googlen tiedostomuotoihin. Voit myös kopioida vanhan kyselyn uuden pohjaksi suoraan Google Drivesta.

Jos siis luulit, että tarvitset kalliita kyselytyökaluja, kannattaa tutustua Formsin mahdollisuuksiin! Erilaiset kolmansien osapuolten lisäosat mahdollistavat Google Formsin tuunaamisen monipuoliseksi kyselytyökaluksi.

Halutessasi voimme kouluttaa sinut ja tiimisi kyselytaikureiksi tai selvittää yhdessä, voisiko Google Forms korvata kokonaan nykyiset kyselytyökalunne. Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Anna-Liisa Merisaari
Senior Change Consultant

    Ota yhteyttä