Kirjoittaja
Janika Kallio

Lisää paukkuja G Suiten tietoturvan ylläpitämiseen

Google on jo tähän mennessä tarjonnut maailmanluokan tietoturvaa innovatiivisilla ratkaisuillaan. Näitä ovat niin Googlen datakeskusten fyysinen tietoturva, kuin Googlen pilviratkaisuihin sisäänrakennetut tietoturvaominaisuudet, kuten mobiililaitehallinta, 2-vaiheinen tunnistautuminen ja epäilyttävien kirjautumisten seuranta ja raportointi. Nyt ratkaisujen joukkoon on tullut uusi tulokas – G Suite Security Center.

Security Center antaa kattavan kuvan G Suite -ympäristön tietoturvasta yhdellä näkymällä. Dashboardien kautta pääset muun muassa seuraamaan organisaatiosi ulkopuolelle jaettuja tiedostoja ja mitkä tiedostot ovat jääneet DLP:n asetusten myötä karanteeniin. Pääkäyttäjät pääsevät katsomaan raporttia sähköposteista (lukumäärä), jotka eivät täytä organisaation autentikaatiosääntöjä, kuten DMARC-, DKIM-, ja SPF-sääntöjä. Sähköpostien joiden katsotaan olevan roskapostia, phishing-yrityksiä, epäilyttäviä tai sisältävän haittaohjelmia, päästään myös kätevästi analysoimaan Security Centerin kautta.

Kuvan lähde: Google

Security Center ei tarjoa pelkästään työkaluja tietoturvan analysoimiseksi, vaan antaa myös suosituksia tietoturvan parantamiseksi. Security Centerin voimin pääset ottamaan käyttöön suositeltuja turvallisuusasetuksia sisällön hallinnalle, kommunikointiin, liikkuvuuteen ja käyttäjäasetuksia varten. Suosituksiin kuuluu esimerkiksi Driven hallintaan ja mobiililaitehallintaan liittyviä asetuksia, joiden avulla pääkäyttäjät voivat tarkastella G Suiten tietoturvaa.

Security Center on tällä hetkellä saatavilla ilman lisämaksua G Suite Enterprise -asiakkaille. Olethan meihin yhteydessä mikäli haluat tutustua tarkemmin tähän uuteen työkaluun ja muihin Enterprise-lisenssitason ominaisuuksiin. Pääset tutustumaan Security Centerin ominaisuuksiin kätevästi täältä.

Koska tietoturvaa ei voida pelkästään toteuttaa laittamalla raksia ruutuun tai seuraamalla raportteja, tarjoamme teille uuden palvelukokonaisuuden, Gapps Security Review’n. Security Review’n myötä tarkastamme kokonaisvaltaisesti yrityksesi G Suiten tietoturvan tason, teemme tarvittavat muutokset siihen ja tärkeimpänä, pistämme liikkeelle yrityksessänne tietoturvan kulttuurin. Luomme kanssanne suunnitelman miten teillä toteutetaan G Suiten tietoturvaa ja järjestämme myöskin tarpeen vaatiessa koulutuksia G Suiten turvallisesta käyttämisestä. Koska tietoturvan ylläpito vaatii jatkuvaa kehittymistä ja seuraamista, järjestämme kokonaisuuden jälkeen tasaisin väliajoin tietoturvan terveystarkastuksia, joiden avulla pidämme tietoturvanne ajan tasalla.

 

Olethan meihin yhteydessä mikäli haluat kuulla lisää G Suiten Security Centerista, tai haluat tutustua tarkemmin Gappsin Security Review -kokonaisuuteen.

Janika Kallio
Google Cloud Specialist

Lue lisää samanlaisia artikkeleita