Kirjoittaja
Nina Uhlenius

Miksi Gappsilla viihdytään?

16/12/2016   Gapps

Aloitin työt Gappsilla syyskuun alussa. Työpaikan vaihtaminen muodosti vatsan pohjalle perhosia: Miten viihdyn? Pääsenkö mukaan porukkaan? Jännitys haihtui kuitenkin nopeasti, kiitos avoimen vastaanoton ja viihtyisän ympäristön. Nyt lähes neljän kuukauden jälkeen, nuo ajatukset tuntuvat kaukaisilta. Tämä sai minut kuitenkin pohtimaan, miksi Gappsilla viihdytään niin hyvin?

Toimistollamme on käytössä HappyOrNot -tyytyväisyysmittari, jonka kautta jokainen voi töistä lähtiessään painaa hymiötä, joka kuvaa omaa päivää parhaiten. Tulokset ovat viikosta toiseen erinomaiset, yli 90% tyytyväisiä työntekijöitä.

IMG_0921

 

Mittari mahdollistaa viikoittaisen välittömän palautteen siitä, miten me yrityksenä, tiimeinä, esimiehinä ja työntekijöinä olemme onnistuneet. Tyytyväisyyden mittaaminen nappia painamalla ei välttämättä avaa aina koko totuutta, mutta se piirtää hyvää linjaa kokonaiskuvasta. Jokaisen työntekijän vastuulla on pysähtyä miettimään, jos päivästä toiseen vihreän hymiön sijaan käsi ohjautuukin punaiselle surunaamalle.

Henkilöstö on jokaisen yrityksen tärkein voimavara. Työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä, terveydentilan ja oman henkilökohtaisen elämäntilanteen lisäksi, ovat esimerkiksi osaaminen, motivaatio, esimiestyö ja työyhteisö. Aloittaessani Gappsilla, haastattelin työntekijöitämme sekä esimiehiämme siitä, mikä Gappsilla työskentelyssä on parasta.

Vastauksissa vilisi muun muassa vaikutusmahdollisuudet, esimies- ja tiimityön avoimuus, osaamisen ja työpanoksen arvostaminen. Vaikka jokaisella työntekijällä on vastuu omasta tyytyväisyydestään, voi viihtyvyyteen vaikuttaa työyhteisöllä ja esimerkiksi helposti lähestyttävällä esimiehellä. Jos se käsi useinkin ohjautuu sinne punaiselle surunaamalle, on esimies lähellä.

Vaikka Gappsilla kehityskeskusteluja pidetäänkin verrattain usein, haastattelujen perusteella jokainen työntekijä kokee voivansa koska vain mennä juttelemaan pienistäkin ongelmakohdista oman esimiehensä kanssa. Pienimpiinkin harmituksen aiheisiin puututaan ja ne otetaan tosissaan. Jokaista työntekijää arvostetaan oman alansa asiantuntijana, mutta ennen kaikkea ihmisenä.

Sanoisinkin, että Gappsin viihtyvän työyhteisön salasanat ovat avoimuus ja usko yhdessä tekemiseen. Jos yksi tiimistä voi huonosti, heijastuu se koko tiimin viihtyvyyteen. Näin työssä viihtymisestä tulee jokaisen vastuu.

Kiinnostuitko työstä Gappsilla? Tutustu avoimiin työtehtäviimme ja hae meille töihin!

Nina Uhlenius
Manager of People and Culture