Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Paranna käyttökokemustasi Gappsin Chrome-laajennuksella

Gapps Extended on nimensä mukaisesti meidän kehittämä laajennus, joka tuo lisää toiminnallisuuksia suoraan Chrome-selaimeesi ja Googlen työkaluihin. Gapps Extended on saatavilla kaikille ylläpito- ja tukiasiakkaillemme ilmaisena lisäosana ja voit pyytää sen aktivoimista kaikille organisaationne käyttäjille suoraan Tukitiimiltämme.

Gapps Extended pitää sisällään seuraavat ominaisuudet, jotka voi halutessaan kytkeä yksitellen päälle tai pois käyttäjän omien mieltymysten mukaan.

› Tukilinkki – HelpLink

Tämä on kenties laajennuksen hyödyllisin ominaisuus. Tämä lisäpalikka tuo Gappsin tukiportaalin palvelut (mm. käyttöohjeet ja suorat yhteydenottokanavat tukitiimiimme) lähemmäs jokaista käyttäjää. Gappsin logolla varustettu Tuki-ikoni ilmestyy kaikkiin G Suite -työkaluihin, eli mm. Gmailiin, Driveen ja kalenteriin. Klikkaamalla Tuki-ikonia, pääset suoraan Gappsin tukiportaalin eri osioihin sekä mm. Gappsin Uutiskello -asiakasyhteisöön.

› Gapps SharedOutside

Tämä ominaisuus tuo extraa Driven käyttöön. SharedOutside:lla näet nimittäin yhdellä vilkaisulla, onko jokin tiedosto jaettu pelkästään organisaation sisäisesti (vihreä), myös ulkopuolisille tahoille (keltainen) vai jokaiselle linkin saaneelle tai julkisesti (punainen).

Värikoodaus löytyy sekä Driven tiedostonäkymästä että itse tiedostosta Jaa-napin oikealta puolelta.

› GPlusIconRedirect

Mikäli teillä käytetään Google+ palvelua, niin tästä saattaa olla hyötyä. Lisäosallamme sovellusvalikosta löytyvä G+ -ikoni vie suoraan Google + Yhteisöt -osioon yleisen uutisvirran sijaan.

› GmailFlipMessageOrder

Mikäli käytät Gmailissa viestien ketjutusta, mutta koet oletuksena olevan kronologisen järjestyksen hankalaksi, voit tällä lisäosalla vaihtaa sähköpostien selausjärjestyksen siten, että uusin viesti on ylimpänä. Tämä säästää yllättävän paljon aikaa, jos viestiketjusi ovat tyypillisesti pitkiä.

› GmailSecureSend

Jos organisaatiossanne on käytössä Deltagonin SecureSend sähköpostiviestien salauspalvelu, niin tämä lisäominaisuus helpottaa salattujen viestien lähettämistä. Kun olet lähettämässä viestiä, jonka sisällön haluat salata, voit klikata SecureSendin päälle suoraan Gmailin kirjoitusikkunasta. Huomaa, ettei salauspalvelu toimi, ellei teillä ole erikseen hankittua SecureSend -palvelua. Mikäli sellaiselle on tarvetta, niin laitathan viestiä Tukitiimillemme.

› Asetusten muuttaminen myöhemmin

Kaikkia asetuksia voi muuttaa jälkikäteen osoiterivin oikealta puolelta löytyvää Gapps-ikonia klikkaamalla.

Mikäli näet, että joistain yllä kuvatuista lisäominaisuuksista voisi olla teidän organisaation henkilöstölle hyötyä, niin laita meille viestiä. Jos olette Gappsin asiakas, niin voit laittaa Gapps Extended -lisäosan aktivointipyynnön suoraan Tukitiimillemme. Mikäli et vielä ole asiakkaamme, mutta olet kiinnostunut Google Cloud -palveluista sekä tästä lisäosasta, niin ole yhteydessä meihin alla olevan lomakkeen kautta.

Chrome-laajennuksilla ja lisäosilla on mahdollista tuoda erittäin hyödyllisiä toiminnallisuuksia suoraan olemassa oleviin työkaluihin ja käyttöliittymiin. Jos sinulla on mielessä ominaisuus, joka auttaisi sinua huomattavasti työssäsi, mutta vielä uupuu olemassa olevista Googlen työkaluista, niin laita viestiä – jutellaan, josko meillä löytyisi valmis ratkaisu tai olisiko sellainen helposti räätälöitävissä.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

Ota yhteyttä