Kirjoittaja
Iiro Ikävalko

Pietarsaari - kenties Suomen edistyksellisin kunta?

Olemme kevään aikana työskennelleet useiden mielenkiintoisten projektien parissa mutta jos yksi asiakas pitäisi valita niin sanotuksi ”kevään rohkeimmaksi Googleen menijäksi”, niin valinta on helppo!

Pietarsaaressa kunnallisia tukipalveluja tuottava Alerte Oy siirtyi nimittäin kevään aikana Googlen pilveen ja päivitti samalla kertaa intranet-järjestelmänsä Universeen. Uusiin IT-järjestelmiin siirtymisellä haetaan nopeutta ja läpinäkyvyyttä sisäiseen tekemiseen sekä avoimuutta eri osastojen väliseen viestintään ja tiedonjakoon.

Alerten toimitusjohtaja Håkan Forss kommentoi teknologia uudistusta seuraavasti:

Avointa yrityskulttuuria voidaan helpommin rakentaa uusien työkalujen avulla, koska molempiin suuntiin toimiva kommunikointi sosiaalisessa intranetissa antaa sekä työnjohdolle että työntekijöille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti yritysviestintään.

On sanomatta selvää, että Pietarsaari näyttää mallia Suomen muille kunnille, miten perinteinen julkisen sektorin organisaatio osaa ja voi uudistua modernien pilvipalvelujen avulla! Alerten työntekijöillä on selvä halu ja into tehdä työtä uusien viestintätyökalujen avulla, koska oman työnsä kautta he voivat tehdä Pietarsaaresta vieläkin paremman paikan asukkaille.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten työkalut tulevat osaksi työntekijöiden arkea ja millaisia hyötyjä Alerte uudituksilla saavuttaa.

Iiro Ikävalko
Head of Sales
Iiro auttaa asiakkaitaan löytämään uusia, pilvenkeveitä työskentelytapoja. Hän rummuttaa jokaisen projektin läpi hyvällä fiiliksellä ja asiakaslähtöisellä otteella.