Kirjoittaja
Tatu Toivio

Suutarin skidin kenkälaatikko

07/02/2017   Uusi työ

Elämmekö kuten opetamme?

Hain töihin Gappsille viime vuoden huhtikuussa. Lähetettyäni hakemuksen, tuleva esimieheni lähetti minulle Gmaililla kalenterikutsun Hangouts-videohaastatteluun. Tästä pari viikkoa myöhemmin sain kuulla Hangoutsilla myös ilouutisen: minut oli valittu!

Heti ensimmäisenä päivänä tuli tutuksi melkoinen liuta uusia työkaluja, oleellisimpana niistä sosiaalinen intranettimme Universe. Sitä käytän, kun haluan kommunikoida tärkeistä ja hauskoista asioista muiden kanssa ja sen avulla löydän kaiken mitä minun tarvitsee työssäni tietää. Opin lisäksi, että meillä on käytössä liuta palveluita Googlen oman paletin ulkopuolelta. Lähes kaikki niistä toimii saman Google-kirjautumisen kautta, kaksivaiheista tunnistautumista hyödyntäen.

Aikahyppäys alku syksyyn: Hangoutsiin perustettu Office Chat -keskustelukanavamme on käynyt tiistai-iltana kuumana Googlen teknologiatapahtuman johdosta. Noin puolet toimistomme väestä on seurannut tapahtumaa tiiviisti — ei siksi että norsunluutornista olisi käynyt käsky tehdä näin, vaan siksi että kaikilla on aito kiinnostus siihen, mitä uutta Googlelta tulee seuraavaksi.

Hetki eräästä aamusta: Iiro käy videoneuvottelua Hangoutsilla, Katja työstää koulutusmateriaalia Slidesillä, tukivuorossa oleva Juhis tarkistaa Forms:lla täytetyn lisenssipyynnön, allekirjoittanut luonnostelee blogikirjoituksen Docsilla (samalla muistaen että eräs Chrome-lisäosan kehitystyökin olisi hyvä aloittaa piakkoin).

Kehitettävääkin työkalujen käytössä meillä varmasti olisi: Drive-rakenteessa olisi hieman viilattavaa ja voisimme automatisoida vielä enemmän sisäistä työtä Google Scriptillä. Kuitenkin vielä kohtalaisen tuorein silmin tilannetta tarkastelevana toteaisin, että tässä Google-talossa on huikean hyvin otettu omat työkalut käyttöön.

Kuinka monta työtä helpottavaa apuvälinettä bongasit? Otathan yhteyttä jos tekin haluatte tästä valikoimasta kaiken irti.

Tatu Toivio

    Ota yhteyttä