Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Täysi hyöty irti etäpalavereista uudistuneella Google Hangoutsilla

19/01/2016   Viikon vinkki

Google julkaisi viime vuoden loppupuolella pitkään odotetun Google Hangouts -päivityksen, joka mahdollistaa videopuheluiden hyödyntämisen huomattavasti laajemmassa mittakaavassa ja paljon aiempaa vikkelämmin. Päivitys mahdollistaa sen, että videopuheluun voi nyt helposti liittyä ns. ulkopuoliset vieraat, jotka eivät itse ole Google-palvelujen piirissä. Hangouts ei siis enää vaadi kirjautumista Google-tilille ja sen kautta tunnistautumista. Palvelu toimii myös edelleen kaikilla alustoilla, eli niin selaimessa, mobiililaitteilla kuin Chromen käyttöjärjestelmissä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että etäpalaverien pitäminen organisaation ulkopuolisten sidosryhmien, kuten asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa helpottui päivityksen myötä. Tämä uudistus peilaa hyvin Googlen yleistä strategiaa, jossa tuotteista pyritään tekemään mahdollisimman esteettömiä ja käytettävyydeltään ensiluokkaisia.

Esimerkiksi myyntitiimimme hyödyntää Hangoutsin uudenlaista avoimuutta päivittäin käydessään keskusteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa, joilla ei välttämättä ole minkäänlaista aiempaa kosketuspintaa Googlen ratkaisuihin. Tällaisissa kohtaamisissa korostuu ennen kaikkea työkalun helppokäyttöisyys ja ripeys. Näiden ominaisuuksien rinnalla kulkee kuitenkin vahvassa roolissa myös palvelun turvallisuus. Etäpalaverin järjestävällä taholla on täysi valta siihen, kenet hän päästää sisään virtuaaliseen kokoushuoneeseensa, ja hän voi myös halutessaan poistaa haluamiaan osallistujia videopuhelusta kokouksen ollessa käynnissä.

Mikäli sinäkin haluat olla useammin ja kätevämmin yhteydessä esimerkiksi asiakkaisiisi tai yhteistyökumppaneihisi, niin ota Google Hangoutsista täysi teho irti seuraavilla ohjeilla:

  • Luo etäpalaverillesi tapahtuma Google Kalenterissa ja lähetä kutsut haluamillesi (ulkopuolisille) tahoille.
  • Kalenterikutsussa olevaa ”Videopuhelu”-linkkiä klikkaamalla vieraasi pääsevät etenemään Hangouts-palveluun.

Screenshot 2016-01-19 at 5.57.47 PM

  • Vieraallesi avautuu uusi Google Hangouts -ikkuna, joka pyytää häntä kirjoittamaan nimensä siihen osoitettuun kenttään.

Screenshot 2016-01-19 at 5.49.19 PM

  • Sinun ollessa jo videopuhelussa odottamassa etänä osallistuvia vieraitasi, näet liittymispyynnön, joka tulee heidän antamallaan nimellä ja voit joko hyväksyä tai hylätä sen. Kun olet hyväksynyt pyynnön, vieraasi liitetään videopuheluun.

Screenshot 2016-01-19 at 6.02.47 PM

Mikäli viestinnän ja yhteistyön sujuvoittaminen erityisesti yrityksesi ulkopuolisten tahojen suuntaan on polttava aihe, niin suosittelemme osallistumaan meidän maaliskuun koulutustapahtumaan. Tiloissamme 17. maaliskuuta klo 9 alkaen järjestettävä yleinen koulutus käsittelee tiedon tehokasta ja turvallista jakamista organisaation rajojen ulkopuolelle. Tulemme keskittymään ennen kaikkea siihen, kuinka Google Apps -työkaluja voisi hyödyntää osana virtaviivaisempaa viestintää ja läpinäkyvämpää tiedonjakoa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä