Kirjoittaja
Kati Makkonen

Team Drives ja Universe -Tiimityöskentelyä parhaimmillaan

17/03/2017   Happeo, Uusi työ

Googlen vastikään julkistama Team Drives on ollut monien huulilla viime päivinä. Tiimityöskentelyyn suunniteltu tiedostojenjako toiminnallisuus tekee yhdessä työskentelystä vieläkin näppärämpää.

Tiedoston omistajuus Team Drivesissa ei ole yhdellä käyttäjällä vaan tiimillä. Käytännössä voit siis luoda oman Team Drives -kansion rajatulle pienemmälle ryhmälle kuten johtokunnalle tai vaihtoehtoisesti koko organisaatiolle. Kun uusi työntekijä tulee taloon, hänet on helppo lisätä Team Drives -ryhmään, jolloin kaikki ryhmän omistamat tiedostot ovat automaattisesti myös hänen käytössään. Yhtälailla, kun työntekijä siirtyy pois yrityksestä, tiedostojen omistajuutta ei tarvitse siirtää toiselle käyttäjälle kun omistajuus on jo jaettu. Tiimityöskentelyä helpottavien ominaisuuksien lisäksi Team Drives tarjoaa käyttäjille selkeän näkymän kansiorakenteeseen ja yksinkertaiset jakotoiminnot.

new-team-drive

Team Drives osana Universea

Gappsin kehittämä sosiaalinen intranet Universe on alusta lähtien kehitetty helpottamaan työntekijöiden arkea, nopeuttamaan viestintää organisaation sisällä ja tehostamaan tiimityöskentelyä. Onkin luonnollista, että tiimistyöskentelyyn suunniteltu Team Drives integroidaan Universeen.

Universe tukee Team Drivesin toiminta-ajatusta tiedostojen jakamisesta rajatun ryhmän sisällä. Eli jos johtoryhmä tai esimerkiksi HR perustaa muilta organisaation jäseniltä suljetun Universe Kanavan tai Sivuston, voidaan niihin liittää saman ryhmän jäsenille jaettu Team Drives -kansio. Team Drives kansion jakaminen Universen Kanavassa tai Sivustossa ei poikkea perinteisen Drive-kansion jakamisesta vaan on yhtä helppoa ja vaivatonta kuin tähänkin saakka.

Channels and Team Drives

Yhtälailla Universe tukee Team Drivesin ajatusta koko organisaatiolle jaetusta kansiosta. Mikäpä olisikaan helpompaa uudelle työntekijälle, kuin meneminen intranetin Uusi työntekijä -Sivustolle, johon on koottu kaikki ajantasainen yritystieto ja tiedostot yhteen. Kun perehdytys-kansio on liitetty Team Drivesin kautta, saa uusi työntekijä oikeudet tiedostoihin automaattisesti, eikä aikaa kulu turhaan odotteluun.

Hauskana lisänä ja yhteishengen nostattajana toimivat valokuvakarusellit. Kun yritys järjestää vaikkapa kesäpäivän ja luo tapahtumalle Team Drives -kansion, voivat kaikki tiimiläiset lisätä ottamiaan valokuvia yhteiseen kansioon. Lisäämällä sitten kuvakansion karuselli-widgettinä Universen Kanavaan tai Sivustoon, päivittyvät karusellissa pyörivät kuvat sitä mukaa, kun työntekijät lisäävät uusia kuvia Team Drives -kansioon.

Team drives valokuvakaruselli

Team Drives toimii perinteisen Driven mukaisesti Universessa. Työntekijä voi tuttuun tapaan katsella tiedostoja Universen sisällä ja luoda uusia tiedostoja. Yhtälailla työntekijä voi hallinnoida Team Drives -kansion käyttöoikeuksia ollessaan Universessa. Luodessaan uuden Team Drives -kansion Universen Kanavan sisällä, saavat kaikki kyseisen kanavan jäsenet automaattisesti oikeudet kansioon.

Google tarjoaa Team Drivesin kaikille G Suite Enterprise, Business ja Education -lisenssien omaaville yrityksille. Yritysten pääkäyttäjät voivat itse aktivoida Team Drivesin yrityksen käyttöön hallintapaneelista. Jos yrityksellä on Team Drives aktivoituna, voivat he käyttää Team Drivesia Universessa heti, kun integraatio Universeen julkaistaan.

Jos Team Drives tai Universe kiinnostavat, niin olethan yhteydessä.

Kati Makkonen
Head of Marketing and Communications
Katin vastuulla on viestiä asiakkaille kaikissa viestintäkanavissa sekä suunnitella ja toteuttaa liiketoimintaa tukevia aktiviteetteja yhdessä myynnin kanssa.

    Ota yhteyttä