Kirjoittaja
Joni Lappalainen

Työharjoittelu Gappsilla - Moderni työkulttuuri korkeakouluopiskelijan silmin

”Ota vaan kengät pois, täällä saa olla sukkasiltaan!” Hetken aikaa hämmästelin kehotusta, ennen kuin vastasin: ”Toimisto, missä saa olla ilman kenkiä? Ihanaa!” Harmillisesti olin valinnut valkoiset, jokseenkin tylsät, sukat. Huomasin ilmapiirin toimistolla olevan nuorekas ja avoin. Alkuun vaivannut jännitys katosi helposti.

Täten lähdin tutustumaan gappsilaisiin

Opiskelen myyntiä ja visuaalista markkinointia Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Tulin Gappsille perehtymään yhden viikon ajan yrityksen myyntityöhön.

Kun saavuin Punavuoressa sijaitsevaan Gappsin toimistoon, en ihmetellyt miksi ihmiset viihtyivät siellä. Toimisto ei muistuttanut perinteistä toimistoa, vaan avotoimiston keittiöstä löytyi jääkaappi täynnä eri makuisia kivennäisvesiä. Sen lisäksi ihmisiä työskenteli sohvilla tai sähköpöytien äärellä ja muutama gappsilainen pelaili pelikonsolilla. Viikon aikana seurasin Ahdin, Miikan ja Nellin työskentelyä. Näillä kolmella luonnistui myyntityö.

He lähestyivät yrityksiä toimiston ilmapiiristä tutulla rennolla ja nuorekkaalla otteella. Keskustelu yritysten kanssa tuntui ja näyttäytyi luontevalta, aivan kuin olisi vaihtanut kuulumisia tuttavan kanssa. Asiakasyrityksen tarpeita selvitettiin keskusteluissa tai tapaamisissa. Osa yrityksistä havaitsi tarpeensa vasta siinä vaiheessa, kun oli päässyt puhumaan ongelmista ääneen.

Gappsin toimistolla havaitsin myös, kuinka tärkeäksi ihmisille korostui itsensä johtaminen ja kehittäminen.

Toimistokaverille annettiin palautetta avoimesti työsuorituksen jälkeen. Gappsilaiset myös itsenäisesti etsivät uutta tietoa ja kehittivät myyntitaitojaan.

Pääsin myös itse osallistumaan työskentelyyn. Pääsin kartoittamaan yrityksiä ja tutustumaan erilaisiin tekniikan alan yrityksiin. Tutustuin myös esimerkiksi G Suiten työkaluihin yrityksen sisäisessä viestinnässä.

Viikko on lyhyt aika, mutta koin kehittyväni tuona aikana

Opin, että tänä päivänä työpaikka voi myös olla viihtyisä sen työntekijöille ja toimiston on oltava yrityksen työntekijöiden näköinen. Opin myös, että myyntityössä yrityksiin pitää tutustua etukäteen ja että myyntityössä pyritään ratkaisemaan asiakasyrityksen ongelmia. Uskon digitaalisten työkalujen olevan nykyaikainen ratkaisu, jolla yritys voi kasvaa.

Tämänkaltaisessa toimistossa oli luontevaa pitää värikkäitä sukkia toimistolla – Gapps on mielestäni avoin ja ketterä työpaikka. Lisää Gappsista työpaikkana ja sen kulttuurista voi lukea Gappsin kulttuurikäsikirjasta.

Harjoittelija Joni vasemmalla ja oikealla Gappsin markkinointi- ja myyntikoordinaattori Lisbeth
Harjoittelija Joni vasemmalla ja oikealla Gappsin markkinointispesialisti Lisbeth.
Joni Lappalainen
Työharjoittelija

Lue lisää samanlaisia artikkeleita