Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Viikon kevennys: chattiin piilotetut yllätykset

01/02/2017   Viikon vinkki

Keskiviikko mielletään usein viikon raskaimmaksi päiväksi. Mitä jos keventäisit sitä tuomalla hieman huumoria Hangoutsin chatin avulla. Hangoutsin chatti on oiva keskustelukanava työasioille, mutta on ihan luonnollista, että ajoittain chateissa käydään myös hieman kevyempää keskustelua. Gappsilla erilaiset meemit, ja jopa puhtaasti gifien kautta käydyt keskustelut ja tarinat ovat yleisön kestosuosikkeja. Terve tasapaino työasioiden ja huulenheittojen välillä on ainakin meidän tiimeissä luonut pelkästään hyvää yhteishenkeä.

Alla muutama vinkki sinulle, jos haluat piristää kaverisi työpäivää suoraan chat-ikkunassa. Luetellut komennot tuovat esiin Googlen ympärivuotiset ns. Easter Egg -yllätykset.

 

My Little Pony -fanin unelma

 

Kirjoita Hangouts-chatin viestikenttään komento /ponies, niin ruutuun ilmestyy tepasteleva poni.
Yksikö poni ei riitä? Kutsu koko värikäs ponilauma paikalle komennolla /ponystream. Kun olet saanut päivittäisen annoksen söpöjä My Little -poneja, voit lopettaa loppumattoman ponivirran syöttämällä /ponystream komennon uudelleen.
Kokeile samaan käyttötapaan myös käskyä /pitchforks.

Jos olet joskus irkannut, niin komento /me lienee sinulle tuttu. Sama toimii nimittäin Hangoutsissakin. Testaa ihmeessä! (esim. /me pohtii mitä söisi tänään lounaaksi)

 Murjaisiko kaveri hauskan vitsin? Ilmaise, että arvostat laadukasta huumoria

 

Lähetä viesti LMAO!! (kahdella huutomerkillä), niin keskustelukaverisi näkee reaktiosi animoituna emojina. Mikäli toistat samaa käskyä useampaan kertaan, niin emoji vaihtuu pilaileviksi ketuksi ja hanheksi.

Ujo dinosaurus hengaamaan keskusteluikkunaan

 

kuva

Lähetä viesti /shydino, niin ujo dinosaurus hiipii talon taakse piiloon. Tämä on yleensä ihan toimiva keskustelunavaus henkilön kanssa, joka ei aiemmin ole Hangoutsin yllätyskomennoista kuullut. Siinä sitten ihmetellään, mikä otus keskusteluikkunassa yhtäkkiä hengaa. Ujon dinon saa pois kirjoittamalla saman käskyn uudelleen. Tarina kertoo, että Ujo Dino kehitettiin, koska monet Hangoutsin käyttäjät kokivat, että alkuperäinen emoji, jossa oli puita ja talo, näytti ihan siltä, kuin talon takana piileskelisi vihreä dinosaurus. Googlen koodarit sitten tekivät tästä oman yllätyksen.

Ilmaise innostuksesi ja onnittelusi näillä viesteillä

 

 ”Woot!!”(huom. kaksi huutomerkkiä)
 ”Happy Birthday!!”. Onnitteluemojit ja animaatiot vaihtuvat hymiöukkelista kettuun.
 “Happy New Year!” -viestillä voit juhlia uutta vuotta vaikka vuoden jokaisena päivänä.

Tuunaa keskusteluikkunasi tausta

 

Näyttökuva 2017-01-31 kello 15.12.26 Näyttökuva 2017-01-31 kello 15.13.01

Jos Hangoutsin keskusteluikkunoiden vakiona tuleva valkoinen taustaväri kyllästyttää, niin kirjoita /bikeshed. Väri vaihtuu sattumanvaraisesti jokaisella komennolla.

Näyttökuva 2017-01-31 kello 12.26.58

 

Konami-koodilla ei Hangoutsissa saa loputonta power-upia, mutta taustan saa vaihdettua kivaan, vehreään miljööseen. Niille, jotka eivät muista koodia enää ulkoa, alla on lunttilappu. Kursorin ollessa chat-ikkunassa, näppäile alla olevat merkit ja paina Enter.

Näyttökuva 2017-01-31 kello 15.17.52

Mainiota viikon jatkoa!

Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä