Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Viikon vinkki: Chromen aloitussivut

30/01/2017   Viikon vinkki

Viime viikolla vinkkasimme oman profiilin käytöstä Chrome-selaimessa, mikä tuo parempaa käyttökokemusta verkossa. Kun olet kirjautunut Chrome-selaimeen omalla profiilillasi, kaikki kirjanmerkit, selaushistoria, hakuhistoria sekä mahdolliset Chrome-laajennukset ja -lisäosat ovat käytössäsi miltä tahansa laitteelta kirjautuessasi.

Tämän lisäksi voit määritellä jokaiselle profiilillesi oman aloitussivun tai ns. kotisivun Chromen avautuessa. Pääset määrittämään haluamasi aloitussivut Chromen asetuksista, seuraa vain alla olevia ohjeita:

  • Chrome-selaimen oikeasta yläkulmasta löydät kolmella pisteellä merkityn ikonin. Paina aukeavasta valikosta kohtaa Asetukset. Vaihtoehtoisesti voit mennä selaimellasi osoitteeseen chrome://settings
  • Asetuksista löydät kohdan Käynnistyksessä (ks. kuva alla). Valitse siitä alin kohta “Avaa tietty sivu tai sivujoukko” ja klikkaa “Valitse sivut”.’aloitussivut
  • Kopioi ja liitä ne sivujen url-osoitteet, joiden haluat Chrome-selaimen käynnistyessä avautuvan automaattisesti. Näitä voi esimerkiksi olla teidän intranet tai vaikkapa sähköposti. Mikäli haluat kaikkien G Suite -työkalujen pikakuvakkeet aloitussivulle, niin määritä url-osoitteeksi chrome://apps/ Sovelluksien kuvakkeita voi raahata itselleen sopivaan järjestykseen.
Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä