Kirjoittaja
Kasper Pöyry

Viikon vinkki: esittäminen helpoksi videoneuvottelussa

15/09/2016   Viikon vinkki

Meidän viestinnän ja markkinoinnin ässä Kati Makkonen julkaisi useamman ajankohtaisen blogin videoneuvottelujen kehittymisestä ja merkityksestä nykypäivän liiketoiminnassa. Mikäli aihe kiinnostaa, niin kannattaa vilkaista kaksi viimeisintä blogia: Suomi on järvien, metsien ja videoneuvottelujen luvattu maa ja Etäpalaverit ovat tuoneet vapauden osaksi työelämää.

Tähän liittyen halusin tuoda esille muutaman uudistuksen, jotka tukevat entisestään tätä yhä vahvempaa kehitystä kohti joustavaa palaverikulttuuria.

Google Cast -lisäosa on nyt integroitu suoraan Chrome-selaimen sisään. Tämän päivityksen myötä Google tuo Hangoutin videoneuvottelut kiinteämmäksi osaksi niin Google Slidesia kuin koko Chrome-ympäristöä. Siinä on nyt tuotu ominaisuuksia, joita ennen nähtiin vain Googlen Chromecast-laitteissa.

Google Slides mahdollistaa nyt presentaatioiden näyttämisen suoraan Hangout -videopuhelussa ilman kömpelöitä näytön jakamisia ja odotteluja. Ominaisuus jopa tunnistaa käynnissä olevat videopuhelut, mikä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen ja luontevan tavan jakaa sisältöä.

Kuvakaappaus Google Slidesista.
Kuvakaappaus Google Slidesista.

Siinäkin kohtaa, kun haluat jakaa koko työpöydän vaikka demotarkoituksiin tai näyttää jotain tiettyä välilehteä muille videoneuvottelun osallistujille, pystyt helposti suoraan Chromesta klikkaamalla (ks. alla oleva kuva) jakamaan joko kyseisen välilehden tai koko näytön haluamaasi videopuheluun.

Näyttökuva 2016-09-15 kello 12.14.14
Kuvakaappaus Chrome-selaimesta.

Molemmat ominaisuudet toimivat myös mainiosti sisältöjen jakamiseen, kun pidät palavereja huoneessa, jossa on Chromebox for Meetings -laite. Tällöin sinun ei tarvitse kiinnitellä johtoja ja huolehtia näkevätkö etänä osallistuvat saman sisällön kuin paikan päällä olijat. Tätä menoa me pystymme vielä jonain päivänä käyttämään nuo palaverin alun maagiset 10 minuuttia hyödyllisesti ilman johto- ja konesählinkiä.

Mikäli palaverien tehostaminen ja modernien videoneuvottelujärjestelmien hyödyntäminen on organisaatiossasi ajankohtainen juttu, niin olethan yhteydessä. Esittelemme sinulle mielellämme teidän tarpeisiinne parhaiten sopivia laite- ja palvelukokonaisuuksia.

Kasper Pöyry
Toimitusjohtaja / CEO
Kasper vetää Gappsin liiketoimintaa ja pitää huolen, että Gappsilaiset ja asiakkaat voivat hyvin. Gappsin kasvutarinan rakentaminen ja uudet teknologiat ovat hänen loputtoman kiinnostuksensa kohteita.

    Ota yhteyttä