Kirjoittaja
Katja Järveläinen

Viikon vinkki: Oma profiili Chromessa

23/01/2017   Viikon vinkki

Joko sinä olet kirjautunut Chrome-selaimeen omalla profiilillasi? Suosittelen Chrome-profiilin luomista, koska se tuo paremman käyttökokemuksen verkossa.

Kun olet kirjautunut Chrome-selaimeen omalla profiilillasi, kaikki kirjanmerkit, selaushistoria, hakuhistoria sekä mahdolliset Chrome-laajennukset ja -lisäosat ovat käytössäsi miltä tahansa laitteelta kirjautuessasi.

Lisäksi voit helposti hallinnoida useampia eri Chrome-profiileja. Joillekin on tarpeen käyttää päivän aikana useampaa eri Google-tiliä. Nämä voivat olla esimerkiksi admin-tili, oma henkilökohtainen gmail-tili tai demoamiseen käytettävä testitunnus. Eri välilehdet ja ikkunat kirjautuvat kuitenkin automaattisesti samaan Google-tiliin, ja yksittäisen asian tarkistaminen esimerkiksi henkilökohtaisen Gmail-sähköpostin puolelta vaatiikin yhtäkkiä työtililtä uloskirjautumisen. Yksi vaihtoehto on avata incognito-ikkunoita tai käyttää eri selaimia, mutta silloin omaa käyttöä tehostavat selainsidonnaiset lisäosat eivät ole käytettävissä. Tähän on ratkaisu: Chrome-selaimella voit käyttää useampaa Google-tiliä yhtäaikaisesti luomalla useampia Chrome-profiileja.

Jokainen profiili on oma ikkunansa. Voit liikutella niitä itsenäisesti eri näyttöjen välillä tai katsella niitä vaikkapa vierekkäin. Jos käytät useampaa konetta, sinun tulee asettaa haluamasi profiilit jokaiseen käytettävään laitteeseen.

Profiilit

Seuraa näitä ohjeita:

  1. Chromen oikeasta yläkulmasta löydät kolmella pisteellä merkityn ikonin. Paina aukeavasta valikosta kohtaa Asetukset. Vaihtoehtoisesti voit mennä selaimellasi osoitteeseen chrome://settings
  2.  Asetuksista löydät kohdan Henkilöt. Paina Lisää henkilö.
  3. Valitse käyttäjälle kuva ja nimi. Tämän jälkeen paina Lisää.
  4. Uuteen avautuvaan ikkunaan aukeaa uusi käyttäjä. Voit nyt kirjautua sisään Chrome-selaimeen, jolloin Chrome muistaa ja tuo mukanaan kaikki tilin asetukset.
  5. Käyttäjiä voit vaihdella Chromen oikeasta yläkulmasta käyttäjän nimen tai kuvan kohdalta.
Katja Järveläinen
Head of Customer Success
Katja tukee asiakkaidemme menestystä ketterässä pilviympäristössä ja ohjaa heitä kohti uuden työn mallia, jossa moderni teknologia palvelee käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita.

    Ota yhteyttä