Kirjoittaja
Erkki Kanninen

Visuaalisuus osaksi liiketoiminnan raportointia ja tiedon esittämistä

25/04/2017   Digitalisaatio

Onko yrityksessänne jo käytössä jokin helppokäyttöinen työkalu datan visualisointiin ja jakamiseen organisaation sisällä?

Jos vastasit edelliseen kysymykseen ‘EI’, niin lohdutuksena voin kertoa, ettet ole yksin asian kanssa. Monet organisaatiot painivat tismalleen saman haasteen kanssa; visuaalisen raportoinnin tuottaminen on työlästä. Raportointiin käytetään suuri määrä manuaalisia työtunteja, kun tietoa yhdistellään ensin useista eri järjestelmistä ja lopuksi vielä muutetaan visuaaliseen muotoon.

Google on tuonut tähän ongelmaan käyttäjäystävällisin ratkaisun, joka kantaa nimeä Data Studio. Datan visualisointi on helppoa ja työkalu on vieläpä täysin ilmainen Google-tunnuksen omaaville käyttäjille.

Vaikka kyseessä on Googlen ratkaisu, voidaan Data Studiolla yhdistellä tietoa myös muista järjestelmistä kuin Googlen omista työkaluista. Tämä tekeekin Data Studiosta oivallisen työkalun yrityksen eri käyttötarkoituksiin.

 

Haluaisitko tehdä vertailutaulukon, joka esittää budjetin ja toteutuneet kulut yhdessä?

-Onnistuu!

Tai esittää graafisessa muodossa kuukausittaisen myyntiennusteen ja todellisen tilanteen?

-Helppoa!

Miten olisi verkkosivukävijöiden vierailumäärien tai kenties Facebook-tilinne statistiikan esittäminen?

-Ei ongelmaa!

 

Data Studio mahdollistaa reaaliaikaisen raportoinnin sekä tiedon “imaisemisen” ja yhdistämisen monesta eri lähteestä, kuten Google Analyticsista, Google Sheetseistä, SQL-tietokannoista, tai vaikkapa BigQuerystä. Data Studiosta löytyy valmiit liitännät useisiin eri tietolähteisiin, joten tietojen hakeminen on varsin suoraviivaista.

Kyseessä on siis graafinen käyttöliittymä, jolla voidaan rakentaa yhdistetty tietovaranto useasta eri tietolähteestä. Tietovarannon dataa voidaan esittää halutussa muodossa esimerkiksi erilaisten pylväiden, käyrien, heatmappien ja piirakoiden muodossa. Tietomäärien helpon käsittelyn lisäksi myös visualisoinnin ulkoasu on helppo muokata yrityksen brändi-ilmeen mukaiseksi kuvia myöten.

data studio acme

Data Studio sopii erittäin moneen käyttöön lähtien verkkopalveluiden analytiikan esittämisestä aina myynnin dashboardeihin tai vaikkapa ERP:stä saatavan liiketoiminta-datan visualisointiin ja jakamiseen.

Kokeile Data Studiota osoitteessa datastudio.google.com ja ole meihin yhteydessä, jos kaipaat apuja.

Erkki Kanninen
Business Unit Director

    Ota yhteyttä