Kirjoittaja
Sini Liu

Buustia webinaarista

Tiesitkö, että Googlen G Suite-kokonaisuudella onnistuu myös webinaarin järjestäminen? Vieläpä aivan ilmaiseksi! Tämä tapahtuu Youtuben Hangouts on Air-lisäominaisuuden avulla, jossa osallistujien määrää ei ole rajoitettu.

Webinaarin pitäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvä juttu kaikille. Asiakkaamme pohtivat usein, miten webinaari tulisi järjestää ja minkälaista sisältöä siellä tulisi tarjota. Hyvänä nyrkkisääntönä toimii ajatus, että webinaari on kuin sosiaalinen tutoriaalivideo. Parhaimmillaan webinaari kannustaa eri osapuolia keskustelemaan ja jakamaan oppimaansa eteenpäin.

Minkälaista sisältöä webinaarin tulisi tarjota?

Meillä kaikilla on erilaisia kumppanuuksia, ja heillä kaikilla on omat tarpeensa. Webinaari tarjoaa ilmaista ja relevanttia tietoa, mistä sidosryhmäsi hyötyvät. Oppiminen on keskiössä.

Mitä hyötyjä sitten webinaarista on?

Webinaarin hyödyt ovat moninaisia. Ensinnäkin se on kustannustehokas tapa tavoittaa suuria massoja riippumatta osallistujien fyysisestä sijainnista. Toiseksi se tuo sosiaalista kanssakäymistä opetustapahtumaan. Youtuben Hangouts on Airin avulla osallistujat voivat sekä keskustella keskenään livechatissa että esittää kysymyksiä esittäjille reaaliajassa. Voit myös järjestää kyselyn webinaarin aikana. Esittäjäkään ei jää anonyymiksi ääneksi tai yksin. Yrityksenne saa kasvot; inhimillisen ja lähestyttävän ihmisen toiminnalleen.

Nykypäivän tekniikka puolestaan mahdollistaa webinaarin uusiokäytön sekä ajankohtaiset seurantatyökalut. Webinaari jää elämään nettiin, jolloin tuottamaasi sisältöä voidaan käyttää myöhemminkin uudestaan. Halutessasi voit myös piilottaa videon yleisöltä. Googlen analytiikka yhdistettynä koneoppimiseen tarjoavat oivaltavia statistiikkoja yleisöstäsi. Saat mustaa valkoisella, mistä näet suoraan saavutettiinko webinaarille asetetut tavoitteet.

Ennen kaikkea webinaarin helppous, monipuoliset mahdollisuudet ja kustannustehokkuus ovat houkutelleet lukuisia yrityksiä sekä yksityishenkilöitä pitämään webinaareja. Uskallatko liittyä joukkoon?

Sini Liu
Change Consultant

    Ota yhteyttä